MENÜ

Premier Lig para basıyor!

Dünyanın en önemli ligi konumunda bulunan İngiltere Premier Ligi sadece yerel değil, uluslararası alanda elde ettiği TV gelirleriyle de rekor üstüne rekor kırıyor.

Premier Lig para basıyor!

Futbol beşiği İngiltere'de 'Premier Lig', kuşkusuz dünyanın en çok takip edilen spor organizasyonları arasında yer alıyor.

Öyle ki, şubat ayında yapılan yayın ihalesinde Sky Sports ve BT Sports, daha önce 1 milyar Pound olan yıllık yayın ödemesini 1,7 milyar Euro'ya çıkarmış ve 2016-2019 yılları arasında 5,1 milyar Pound ödemeyi taahhüt etmişti.

Bu alanda geçilmesi zor rakamlara ulaşan Premier Lig, yalnızca ulusal alanda değil uluslararası televizyon pazarında da en yakın rakiplerinin hepsinin toplamından fazla gelir elde ediyor.

Dünyanın birçok ülkesinde yayınlanan Premier Lig maçları için ülkelerin ceplerinden yüklü miktarlar çıkarması gerekiyor.

Uluslararası yayın ihalesinden Premier Lig'in kasasına giren rakamın yıllık 1 milyar Pound'dan fazla olduğu belirtilirken, bu rakam Seria A, La Liga, Bundesliga ve Ligue 1'in hepsinin toplamından daha fazla...



Avrupa'da İskandinav bölgesinde yer alan ülkeler, Premier Ligi izleyebilmek için yıllık 110 milyon Pound ödeme yapıyor.

Fransa'da, Premier Lig yayın ihalesi için yıllık 52,8 milyon Pound'luk bir rakam ödeniyor.

Türkiye'de maçları yayınlayan kanal, bu pazarın içinde Premier Lig'e yıllık 8.6 milyon Pound gibi bir rakamı gözden çıkarmak zorunda...



Rekor ABD'de!

Avrupa sınırlarının dışına çıkıldığında ise rakamlarda inanılmaz artış görünüyor.

ABD'de Premier Lig'i yayınlayan NBC, 6 yıllık dönemde yaklaşık 1 milyar Dolar'lık ödeme yapacak.

Premier Lig'in yıldızlarını seyredebilmek için Brezilya, tek başına 32 milyon Pound'luk ödeme yaparken, Brezilya dışında kalan Güney Amerika ülkeleri 22 milyon Pound'luk rakamlar veriyor.



Uzak Doğu Premier Lig'e hasta!


Çin, Kore, Hong Kong, Japonya gibi ülkelere Premier Lig'e olan ilgileri bi hayli fazla. Dolayısıyla bu da rakamlara yansıyor. Bu 4 ülkenin cebinden yaklaşık 130 milyon Pound çıkıyor Premier Lig'i izlemek için. Ancak bu rakamın 92 milyon Pound'u yalnızca Hong Kong'un payına düşüyor...

Haberin Devamı
YORUM YAZ