MENÜ

Mehmet Demirkol: Saat 4'te kim ayakta olur ki?

Gazetemiz yazarlarından Mehmet Demirkol, Ntvspor'daki Spor Servisi programında gündemi değerlendirdi. Arda Turan'ın sosyal medya mesajını gördüğünde endişelendiğini belirten Demirkol, Milli Takım'ın İzlanda maçının zor olacağı yorumunu da yaptı.

Mehmet Demirkol: Saat 4'te kim ayakta olur ki?

Demirkol'un değerlendirmeleri şu şekilde:

Ben o mesajı görünce endişelenmiştim, bir yılgınlık sezmiştim ama güler yüzünü görünce rahatladım. Bir bıkkınlık vardı çünkü mesajında... O mesajdaki sözler 70 yaşındaki insanların söyleyeceği sözler. Gece 4'te olması da ilginç. Bir insan gece 4'te niye ayakta durur ki? Van Persie de Arda'yı hırslandırmış. Bu da iyi oldu.

"Nasıl olsa İzlanda ve Çek Cumhuriyeti gruptan çıktı" psikolojisine girmemek lazım. İzlanda istese de kötü oynayamaz. Sistem takımı onlar. Benim problem yaşayacağımızı düşündüğüm maç İzlanda maçı...

"Çek maçında Umut Bulut olabilir"

Ben Çek Cumhuriyeti maçında Umut'u kullanabileceğimizi düşünüyorum. Kadlec-Umut karşılaşmasında arkaya sarkmak daha kolay olabilir. İzlanda maçı için aynı şeyleri belki söyleyemeyiz ama Çek maçında Umut avantaj olabilir.

Hollanda'dan Çeklere gönderilen e-mail...

Bunu iki şekilde görebiliriz. Sadece tebrik ya da rakibin çaresizliği... Motivasyon da olmaz. Rakip sadece o e-maille mi motive olacak? Nereden baktığına bağlı...

Van Persie problemi...

Fenerbahçe'nin sorunun Van Persie sorunu olmadığını sürekli söylüyoruz. Ama sağda, solda kimin oynadığı belli mi? Nani de sürekli ilk 11'de ama yeri belli değil. Gomez'i neden beğeniyoruz? Çünkü şablon belli. Gomez'i çıkar, Van Persie'yi koy benzer performans sergiler. Çünkü diziliş ortada. Fenerbahçe tüm takımı yeniden kurdu.

"Nani de her maç 11'de ama..."

Fenerbahçe gol yeme yüzdesini düşürmeli. Attıkların kabuledilebilir. Onu yükseltebilirsin de. Ancak gol yemede problem var. Kendi kalesine 20 metre mesafede Nani'yi topla buluşturmanın mantığı yok. Rakip kaleye 20 metre yakında topla buluşmalı.

Pereira'nın adaleti...

Adalet hakemden beklenir. Pereira yargının değil, yürütmenin başında... Senden adalet beklenmiyor. İcraat bekleniyor.

Terraneo'nun tesislere yasak getirdiği iddiası

Bir çalışan iş verene yasak koyabilir mi? Zannetmiyorum. Başkadan, "Bu 10 gün buralar biraz sessiz kalsın" ricasında bulunabilir. Ama bu başka bir şey, ki onu da zannetmiyorum.

"Ibrahimovic mevzusu gibi olmasın"


Telles 8, Bruma 8 milyon euro. Acil 24 milyon euro bulunması lazımmış. Nasıl olacak bu? UEFA görüşmesinden sonra çıkan haberlerle, şimdi çıkan haberler arasında fark var. Bu Ibrahimovic mevzusu gibi olmasın. Hala bir yönetici çıkmış demiş ki, "Galatasaray isterse Robben'i alır" Bu olmaz. Bunun orta yolunu bulacaksın. Yapılan transferler de kötü değil. Hepsinden katkı alıyorlar. Küçülme bir tabir. Küçülme başarısız olmak değildir. Küçülürken büyürsün. Büyümek de başarılı olmak anlamına gelmez.

"Hamza hocayı gönderip kimi getireceksin?"

Transferler istediğin seviye mi? Belki de değil ama sonuçta başarılı transferler. Tabii ki Galatasaray'ın hedefi, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmaktır ama bu şartlarda her sene katılmak olmalıdır. Hamza hocayı göndereceksin de kimi getireceksin? Paran ona yetecek mi?

Haberin Devamı
YORUM YAZ