MENÜ

Cardozo: Trabzon ayağa kalkacak

Bordo-Mavililer'in golcüsü Cardozo, milli aranın zamanlamasına işaret etti ve “Psikolojimizin düzelmesi için iyi olacak” dedi. Paraguaylı yıldız yarışın devamı için ise, “Daha kaybedilmiş birşey yok. Durum fazla abartılıyor” ifadesini kullandı.

Cardozo: Trabzon ayağa kalkacak

Trabzonspor’da sezona N’Doye’nin yedeği olarak başlasa da oyuna sonradan girdiği maçlarda yaptığı katkılarla ön plana çıkmayı başaran Oscar Cardozo, milli ara sonrası için iddialı açıklamalar yaptı.

Üst üste 3 maç kaybetmelerine rağmen zirveden kopma yaşamadıklarını ve bulundukları durumun fazla abartıldığını söyleyen Paraguaylı yıldız, “Biz futbolcular olarak bu işin üstesinden gelip kayıp puanları telafi edebileceğimizi biliyoruz. Önemli olan da burada futbolcuların inancı ve kararlılığıdır. Milli maçlar arası da heralde en çok bize iyi gelecek. Kafamızı toparlayacağız, hatalarımızı daha soğukkanlı bir şekilde görme, sorunları çözme fırsat bulacağız. Daha kaybedilmiş birşey yok” ifadelerini kullandı.

‘Beklenti başka galiba’

Yedekliği ya da bu tip teknik direktör kararlarını asla sorun etmediğini de sözlerine ekleyen Cardozo şunları söyledi: “Daha önce de bu konuyla ilgili çok soru soruldu. Bilmiyorum belki başka türlü yanıtlar vermem bekleniyordur ama benim fikrim belli... Trabzonspor’un işçileriyiz ve ne zaman fırsat gelirse çıkar oynarız. Ben de bunu yapıyorum, hem kararı verenlere hem de oynayan arkadaşlarıma saygı duyuyorum. En çok desteği ise taraftarımızdan bekliyoruz. Onlar sadece takımları için sevinen, mutlu olan insanlar. Belki üzüyoruz bazen ama hep beraber sevinmek için uğraşıyoruz.”

Hacıosmanoğlu izine çıktı

Karadeniz ekibinin başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, dün katıldığı Kenan İskender’in cenaze töreninden sonra kentten ayrıldı. Uzun zamandır Trabzon’da bulunan Hacıosmanoğlu, bir süreliğine İstanbul’da kalacak. Bordo-Mavililer’in patronunun önümüzdeki hafta başından itibaren tekrar Trabzon’a gidip takımla vakit geçirmesi bekleniyor.

Douglas Teixeria formaya ısındı

Trabzonspor’un son transferlerinden biri olan ve formayı hemen sırtına geçiren Douglas, milli arada açığını tamamen kapattı. Karadeniz ekibinin 1.92’lik başarılı stoperiyle hocası Şota’nın da sık sık özel görüşmeler yaptığı ve geride kalan haftalara dair hatalarını anlattığı öğrenildi.

Mehmet Ekici şartları zorluyor

Sakatlığı sebebiyle geçen hafta oynamayan Mehmet Ekici’nin normal şartlarda 1 ay kadar sahalardan uzak kalacağı öngörülmüştü. Milli arada şehri terk etmeyen ve ekstra çalışmalar yapan başarılı futbolcunun, bu sayede formasına beklenenden çabuk kavuşabileceği, en fazla 3 hafta içinde Şota’dan şans bekler hale geleceği belirtildi.

Esteban: Şanssızlık

Bordo-Mavili ekibin kalesine ilk kez geçen hafta Konyaspor maçında geçen ve 2 gol yiyen Esteban, durumu şanssızlık olarak değerlendirdi. İyi oynadıkları bir maçtan daha yenilgiyle ayrılmanın üzücü olduğunu söyleyen Kosta Rika’lı eldiven, “Rekabete kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ben de yerimi korumak için elimden geleni yapacağım” dedi.

İdmanın yıldızları: Marko&Onur

Trabzonspor, Süper Lig’in 8. haftasında oynanacak olan Mersin İdman Yurdu maçının hazırlıklarına milli takımlara giden 13 oyuncusundan yoksun olarak devam etti. Teknik direktör Şota, ideal kadrosuyla çalışamıyor olmaktan ötürü daha çok bireysel ve bölgesel antrenmanlara ağırlık verirken, çalışmalara 2 isim damga vurdu. O futbolculardan biri, sakatlığı sebebiyle son Konyaspor maçında forma giyemeyen kaleci Onur Kıvrak’tı. Bordo-Mavililer’in kaptanı, eldivenleri Esteban’a kaptırmamakta kararlı olduğunu gösterdi. Bir başka dikkat çeken isim de Marko Marin’di. Takımının puan kaybettiği maçlarda bile sivrilen Alman yıldız milli arada da hocası Şota’nın yüzünü güldürdü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ