MENÜ

UEFA'dan Galatasaray'a net cevap

Finansal fair play konusunda UEFA'nın kıskacında olan Galatasaray, yaptıkları olumlu işleri yetkililerin önüne koydu, 90 milyon euroluk zararın şimdilik 70'e indiğini gösterdi. Ancak Avrupa futbolunun patronu, bunun 30 milyon euroya inmesi konusunda ısrarını dile getirdi.

UEFA'dan Galatasaray'a net cevap

Galatasaray’ın gelecek sezon için gözünü en çok korkutan, UEFA’dan gelebilecek Avrupa kupalarına gitme yasağı... Korkulu rüyadan uyanabilmek için işi sıkı tutan Cim-Bom, 90 milyon euroluk zararı ancak 70 milyon euroya indirdi.

UEFA ile yapılan özel anlaşma gereğince bunu bu sezon 30 milyon euroya indirmesi gereken Galatasaray, bu sezon sonunda yapılacak değerlendirmenin iki yıl daha uzaması için İsviçre’de oldukça yoğun bir ikna turuna girdi. Ancak UEFA yetkililerinin bu konuda son derece katı olduğu, “Bize bu rakamlarla gelmeyin” diyerek Galatasaray’dan daha fazla çaba beklediklerini söyledikleri öğrenildi.

Sarı-kırmızılıların çabasını memnun edici bulan ancak yeterli olmadığını ortaya koyan Avrupa futbolunun patronunun, kasım ayında sürenin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda görüş bildireceği ifade edildi.
Galatasaray’a adeta “Biraz daha çalışıp gelin” tavsiyesinde bulunan UEFA, daha sonra gelecek raporları da gözden geçirecek. Cim-Bom’un, Melo ve Amrabat’ı satmasının yanında, satış opsiyonlu kiralanan Bruma ile Telles’i elden çıkararak biraz daha rahatlık sağlamayı planladığı belirtildi.

Bu daha ilk

Galatasaray’ın UEFA’ya giden heyetinde yer alan yönetimi Fatih İşbecer de, “Finansal açıdan dikkatli ve güvenli gitmemiz lazım. Biz kendimizi iyi şekilde ifade ettik. Bu daha birinci toplantı... Bundan sonra şunu yapın, böyle ilerleyin tarzında görüş bildirecekler. Tahminimiz 1-2 kez daha UEFA ile görüşmeye gideriz” diye konuştu.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ