MENÜ

Saray kanunları: Herkes haddini bilecek!

Galatasaray'da takım içindeki disiplin sıkıntısını ortadan kaldırma adına harekete geçen yönetim, bir dizi yaptırımı devreye sokacak.

Saray kanunları: Herkes haddini bilecek!

Futbolcuların özellikle oyundan çıkarken Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’na karşı takındığı tavırlar ve zaman zaman yönetim ile teknik heyeti eleştiren açıklamalarından rahatsız olan yönetim kurulu, cezai yaptırım uygulamasını Milli takım arasının ardından resmen yürürlüğe koyacak.


TOPLANTIYLA AÇIKLANACAK

- Lukas Podolski’nin Astana’da attığı tekme üzerine sabrı taşan Florya’daki disiplinsiz ortamı dağıtma adına Hamza Hamzaoğlu’ndan rapor isteyen G.Saray Yönetimi, bu konudaki ciddiyetini takım ile yapılacak toplantıyla resmen tescil edecek.

Buna göre Başkan Dursun Özbek’in isteğiyle bu hafta genel sekreter Fatih İşbecer tarafından ceza tarifesini içeren son derece ayrıntılı ve tavizsiz bir disiplin yönetmeliği hazırlanacak.

TEKRARDA DUBLE, ÜÇÜNCÜDE KADRO DIŞI

- İşbecer, İtalyan ve İngiliz kulüplerinde futbolculara verilen para cezalarını araştırıp, bunları baz alarak G.Saray takımındaki ceza miktarlarını tayin edecek.

Ceza gördüğü hatayı bir daha tekrarlayan futbolculara duble para cezası verilecek. Oyuncu benzer aykırı davranışı üçüncü kez yapması halinde ise kadro dışı bırakılacak. Futbolculara ödemelerini günü gününe yaptıklarını belirten yöneticiler, onlardan da disiplin konusunda aynı hassasiyeti beklediklerini belirtti.

Bunları yapmak yasak!

- Oyundan çıkarken hocaya tepki göstermek
- Yönetim veya teknik heyeti eleştirmek
- Centilmenlik dışı hareketle kırmızı kart görmek
- Hakeme sürekli itirazdan oyundan atılmak

Cüret eden bedelini öder

- Hamza Hamzaoğlu, futbolda zaman zaman istenmeyen disiplin sorunları yaşanabileceği yorumunu yapsa da bundan sonra futbolculara bu anlamda taviz verilmeyecek.

Sarı kırmızılı yöneticiler, futbolcularla yapılacak toplantıda, “Her oyundan alınan futbolcu bir yerlere vurup isyan edecekse bu iş olmaz. Bu kamuoyunda negatif bir enerji oluşturuyor. Kimse Galatasaray’ın teknik direktörünü rencide edecek bir tavır içerisinde bulunamaz. Buna cüret ediyorsa da cezasına katlanır” diyecek.

Ve son af Podolski’ye

Astana maçında şişeleri tekmeleyen Alman yıldız, ceza yönetmeliğinin uygulamaya girmesinden hemen önce hocası Hamzaoğlu tarafından affedildi.

Galatasaray'da ceza talimatnamesinin çıkmasından önceki son aftan Hamza Hamzaoğlu’nun isteği üzerine Lukas Podolski yararlandı.

Sarı kırmızılı teknik adam, Astana maçında oyundan alınması üzerine su şişelerini tekmeleyen ve bu hareketi ile başta başkan Dursun Özbek olmak üzere yönetimi kızdıran Alman oyuncunun bir kereye mahsus affedilmesini istedi.

"BİZ DE BUNLARI YAŞADIK"

“Biz de futbolcu iken bu tip durumlar yaşadık. Futbolun içinde bunlar var” diyerek Podolski’yi koruyan Hamza Hamzaoğlu, Alman yıldıza para cezası kesmeye hazırlanan Galatasaray yönetimini frenledi.

İlk uyarı, oyundan çıkma alerjisi olanlara

- Daha önce Hamza Hamzaoğlu’na oyundan çıkarken sert tepki verip bütün şimşekleri üzerlerine çeken Podolski, Yasin, Burak ve Emre ceza yönetmeliğinin açıklanmasıyla birlikte uyarılacak.

Yönetim, bir daha benzeri sorunla karşılaşıp, ceza vermek zorunda kalmamak için,4 yıldızın dikkatini çekerek, tepkili davranışlarda bulunmamalarını isteyecek.

(Hürriyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ