MENÜ

Mehmet Demirkol: Galatasaray, Denayer'i alamaz

Gazetemiz yazarlarından Mehmet Demirkol, Ntvspor'daki Spoer Servisi programında gündemi değerlendirdi. Milli Takım'ın gruptan çıkması gerektiğini vurgulayan Demirkol, Beşiktaşlı Cenk Tosun'un da kesinlikle ilk 11'de başması gerekitiğini belirtti. Galatasaray'ın ise UEFA tarafından zor durumda bırakıldığını, bu yüzden Denayer'in bonservisini almasının neredeyse imkansız olduğu yorumunu yaptı.

Mehmet Demirkol: Galatasaray, Denayer'i alamaz

Mehmet Demirkol'un değerlendirmeleri şu şekilde:

Hollanda'dan, Çeklere gönderilen e-mail...

Danny Blind'in, Pavel Vrba'ya gönderdiği mail tebrik mi, teşvik mi? Çok önemli değil. Bunu kim ortaya çıkardı? Hollanda medyası... Bizde bu yapılsa vatan haini olursun. Peki gazeteci bunu yapmalı mı? Milli dava mı yoksa görev mi önemli?

Cenk Tosun, ilk 11'i hakeden bir performans gösterdi. Şenol Güneş de bunu söyledi ama "şartlar gereği yedek bıraktım" dedi. Cenk'in başlaması lazım.

Van Persie ve Sneijder'in açıklamaları

Puan durumuna baktığınız zaman yanlışlık nerede gözüküyor? Hollanda'da... Birinci sırada olması lazım. Ancak geri kalan? Bir tek Hollanda'nın yeri bizi şanslı kıldı. Çünkü "Hollanda birinci, Türkiye ikinci" diye bir şey yok. Öyle bir garanti yok. Tabii şansın yanında onlardan 4 puan aldık. Bu da onları 4. yaptı. Bunu Van Persie ve Sneijder'e de hatırlatmak lazım.


Yeter ki Denayer istesin!


Van Persie'nin yedek kalması...

(Danny Blind'in 'normal değil' açıklaması) Hiçkimse için normal değil. Biz de memnun değiliz bu durumdan...

Aziz Yıldırım'ın çıkışı

Van Persie'nin yedek kalması bir tartışma, takımın durumu ayrı bir tartışma. Çünkü Van Persie'nin yerine oynayan oyuncu işini iyi yapıyor. Van Hooijdonk'ta da ciddi sorunlar yaşanmıştı. Hollandalı oyuncular kendilerini net ifade eden oyunculardır. O da buraya oynamak için gelmiştir. Çok da böyle yıldızların kulübede oturduğunu hatırlamıyorum. Anelka'da birkaç maç olmuştu ama Van Persie'nin bunu dert etmesi de güzel bir şey demek ki 'Oturayım paramı alayım' demiyor.

Sneijder'in sözleşmesi

Yıllık imza parası mı olur? İmza parası bir kere ödenir. Bunu doğru dürüst söylemek lazım. '5.2 veriyoruz' de... UEFA bunları yer mi? Bunu dün de söyledim. Melo gitmeden '3 milyon euro' diyorlardı, gittikten sonra '5 milyon euroluk yükten kurtulduk' demeye başladılar.

Finansal Fair Play

Çok kulüp bu sıkıntıyı çekiyor. Biraz gevşetilir mi kurallar? Böyle bir beklenti var ama Galatasaray'ın işi çok zor. Adam '90'dan 30'a indir' diyor. Sen 70'e indirmişsin. Kolay değil.

Devre arasında transfer?

Finansal Fair Play'le bağlı bir konu bu. Birçok gazetenin de yazdığı gibi bana gelen haberler çok da parlak değil. Dursun Özbek dışında bu işe girecek başkan bulunamadığı için Dursun Özbek başkan. Ünal Aysal niye gitti? Bu yüzden...

"Denayer'i bonservisiyle alamazsın"

Galatasaray Denayer'i bonservisiyle alamaz. UEFA, bunu engelliyor. Zaten İngilizlerin ondan beklentisi var. 7-8 milyon euro verip onu alamazsın... İngiliz kulüplerinden artık oyuncu almak çok zor. 40 milyon pound veriyorsun adam vermiyor. En fazla kiralık sözleşmesini 1 sene daha uzatırsın.

Gökhan Töre'nin talipleri...

Gökhan Töre uluslararası bir oyuncu. Altyapısı zaten Türkiye değil. İyi bir oyuncu. Yabancı bir yatırımcı baktığında onu 'Made in Germany' olarak görüyor.

Süleyman Abay için suç duyurusu

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ne demek? Avukatlar da kendi reklamlarını yapıyor herhalde. Çünkü bundan bir şey çıkmayacağı ortada...

Haberin Devamı
YORUM YAZ