MENÜ

Dominique Dropsy yaşamını yitirdi

Fenerbahçe'nin 3-2 kazandığı efsanevi Bordeaux maçında Fransız takımının kalecisi olan Dominique Dropsy, 64 yaşında vefat etti.

Dominique Dropsy yaşamını yitirdi

Fenerbahçe Kulübü tarihinde özel bir yeri olan 1985 yılındaki 3-2'lik Bordeaux maçında Fransız ekibinin kalesini koruyan Dominique Dropsy, yaşamını yitirdi.

4.5 yıldır lösemi hastası olan Dropsy, 64 yaşında idi.



1951 yılında dünyaya gelen Dominique Dropsy, 1970'te Valenciennes kulübünde başlayan profesyonel futbol kariyerinde, Strasbourg ve Bordeaux takımlarının formalarını giydi. 1989'da yeşil sahalara veda eden Dropsy, 17 kez Fransa Milli Takımı'nda görev yaptı.

1985 YILININ EN BÜYÜK SÜRPRİZİ İDİ

Fenerbahçe, 1985 yılında Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda eşleştiği Fransa'nın Bordeaux takımını deplasmanda 3-2 yenerek, o sezonun en büyük sürprizini yapmıştı. Sarı lacivertli takım, bugün hayata gözlerini yuman Dropsy'i, Selçuk Yula, Şenol Çorlu ve Hüseyin Çakıroğlu ile üç kez mağlup etmişti.

O maçtaki Fenerbahçe 11'i şu isimlerden oluşuyordu: Yaşar Duran, Erdoğan Arıca, Müjdat Yetkiner, Cem Pamiroğlu, Abdülkerim Durmaz, Hüseyin Çakıroğlu, İsmail Kartal, Şenol Çorlu, İlyas Tüfekçi, Selçuk Yula.



Bu kadrodaki isimlerden Hüseyin Çakıroğlu (soldan 5.), Selçuk Yula (en sağdaki) ve Erdoğan Arıca (soldan 4.) geçtiğimiz yıllarda hayata veda etmişti. (Hürriyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ