MENÜ

Çekler çok motive

Çekler, Ay-Yıldızlılar'la, Generali Arena'da oynanacak maça büyük ilgi gösteriyor.

Çekler çok motive

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde kalan iki kader maçımızdan ilkine, cumartesi günü Çek Cumhuriyeti deplasmanında çıkacağız.

Bu maç öncesi İzlanda ile birlikte A Grubu’ndan direkt finallere gitme hakkını elde eden Çekler, Ay-Yıldızlılar’la, Generali Arena’da oynanacak maça büyük ilgi gösteriyor. Şu ana kadar iç sahada oynadığı 4 maçta Hollanda, İzlanda ve Kazakistan’ı yenen ev sahibi, sadece Letonya ile 1-1 berabere kaldı. Generali Arena’da daha önce Hollanda’yı 2-1 mağlup eden Çekler, ayrıca diğer maçlarında da Doosan Arena ve Eden Stadı’nı kullanmıştı. Grupta averajla İzlanda’nın hemen arkasında ikinci sırada yer alan rakibimiz, Türkiye maçına ayrı bir ilgi gösteriyor.

Karaborsaya bile düştü

19 bin 416 kişilik stat, cumartesi günkü mücadeleye hazır hale getiriliyor. Tüm biletlerin tükendiği öğrenilirken, karşılaşma öncesi çok özel bir kareografi yapılması için düğmeyen basıldı. 11 koreografiden 3’ünün finale kaldığı, kazanan koreografinin, maç günü yapılacak olan görsel şölenin en büyük parçası olacağı ifade edildi. Ayrıca mücadelenin biletlerinin şimdiden karaborsaya düştüğü de gelen haberler arasında yer alıyor.

Pavel Vrba: Maça hazırız

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda 8 maç sonunda topladığı 19 puan ile 2. sırada olan ve şampiyonaya direk katılmaya hak kazanan Çek Cumhuriyeti’nin teknik direktörü Pavel Vrba, “Tüm oyuncularımız ile toplandık. Hiç kimsenin şu an itibariyle her hangi bir sakatlığı yok. Herkes mutlu ve son iki maça tüm gücü ile çıkmaya hazır” diye konuştu. Bursa’da oynayan Tomas Necid’in de form durumundan çok memnun olduğunu belirten Vrba, “Takımımızın en kilit oyuncuları arasında” diye konuştu.

Lafata ve Necid çok formda

Çek Cumhuriyeti’nin, Türkiye’ye karşı güvendiği iki isim, forvet hattında oynayan Tomas Necid ve David Lafata... İzlanda’nın, Letonya olmasa da, elemelerdeki son Türkiye maçında puan kaybı yaşamasını umut eden Çekler, bize karşı oynayacakları mücadelede de sahaya çift forvet çıkıp, Necid ve Lafata ile işi bitirmeye çalışacak. Sparta Prag’da oynayan 34 yaşındaki Lafata’nın bu sezon 13 maçta 8 golü var. Çaykur Rize maçında hat-trick yapan Bursasporlu Necid’in ise 4 maçta 6 golü bulunuyor.

Mario Holek çıktı Tomas Kalas girdi

Ay-Yıldızlılar’ın cumartesi günkü rakibi Çek Cumhuriyeti’nde aday kadroya çağrılan isimlerden Mario Holek, sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarıldı. Bursaspor’dan Tomas Sivok’un sakatlığı sebebiyle baştan alınmadığı Çekler’de Sparta Prag’da forma giyen 28 yaşındaki stoperin yerine ise İngiltere’de Championship’te mücadele eden Middlesbrough’dan 22 yaşındaki Tomas Kalas alındı. Kalas, milli formayla şu ana kadar tek maçını, 2012 yılında Slovakya karşı son 17 dakikada şans bularak oynamıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ