MENÜ

Blatter ve Platini resmen men edildi!

FIFA Etik Kurulu, Sepp Blatter ve Michel Platini'nin görevlerinin 90 günlüğüne askıya alındığını resmen açıkladı.

Blatter ve Platini resmen men edildi!



FIFA Etik Kurulu
, Sepp Blatter ve Michel Platini'nin başkanlık görevlerini ve FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'nin görev yetkilerini 90 günlüğüne askıya alındığını resmen açıkladı.

Ayrıca eski FIFA Başkan yardımcısı Chung Mong-joon, 6 yıl futboldan men cezası alırken, 100 bin İsviçre Frank'ı para cezasına çarptırıldı.

Haberi daha önce kamuoyuna duyuran Sky News ve BBC Sport, bu bilgiyi Blatter'in yakın bir arkadaşının paylaştığını bildirmişti. Bu ismin, zaman zaman Blatter'e danışmanlık da yaptığı ifade edilmişti.

İsviçre Savcılığı
, Blatter hakkında 'ceza gerektirecek kötü yönetim' ve 'zimmet' suçlamalarıyla soruşturma açmıştı. Suçlamalar arasında Blatter’ın, UEFA Başkanı Michel Platini’ye 2 milyon dolar verdiği iddiası da bulunuyor.

Öte yandan Coca Cola, McDonalds ve Visa gibi dünyaca ünlü markalar hakkında soruşturma açılan FIFA Başkanı Sepp Blatter’e görevini derhal bırakması çağrısında bulunmuştu.

ABD’de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA’nın üst düzey yöneticileri, rüşvet aldığı ve kara para aklandığı gerekçesiyle 27 Mayıs’ta Zürih’te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Blatter, 29 Mayıs’ta düzenlenen kongrede 5. kez FIFA başkanlığına seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

FIFA’nın yeni başkanının belirleneceği olağanüstü seçim kongresi 26 Şubat 2016’da yapılacak. Suçlamalara adı karışan UEFA Başkanı Michel Platini de başkan adayları arasında yer alıyor.

Platini'den mesaj var!
UEFA Başkanı Michel Platini, FIFA Etik Kurulu'nun aldığı bu kararın ardından açıklamalarda bulundu.
Platini, ''Bu son derece ciddi bir olay ve aslında benim imajıma zarar çabasıdır. Ben her zaman dürüstlük ve cesaretle hareket etmiş birisiyim. Bağımsız bir yargı ve tarafsız bir beden, bu soruşturma kapsamında yaşanan olaylara ışık tutacak. Şu anda UEFA'nın 54 delegesi ile istişare halindeyiz. Bu olayın üzerine şeffaflıkla giderek bu zorluğun üzerinden geleceğimize eminim'' ifadelerini kullandı.


Blatter sonunda patladı

Haberin Devamı
YORUM YAZ