MENÜ

Balıkesir kongreye gidiyor

PTT 1'inci Ligi takımı Balıkesirspor'da teknik direktör Erkan Sözeri'nin istifasının ardından yönetim de olağanüstü genel kurul kararı aldı.

Balıkesir kongreye gidiyor

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, dün akşam toplanan yönetim kurulunun 4 Kasım Çarşamba günü yapılmak üzere kongre kararı aldığı duyuruldu.

Açıklamada ayrıntılı bilgilendirmenin daha sonra yapılacağı bildirildi. 5 yıldan bu yana başkanlık görevini sürdüren Tuna Aktürk, bu konuda şöyle dedi:

"Toplantıda teknik direktör adaylarını görüşürken, bazı arkadaşlar olağanüstü kongreye gitmemiz gerektiğini söyledi. Yapılan oylamada da bu yönde karar çıktı. Aday olup olmama konusunda henüz kararımı vermedim. Bu kararın Balıkesirspor için hayırlı olmasını diliyorum."

SÜREÇ ASBAŞKANIN İSTİFASIYLA BAŞLADI

Balıkesirspor'da yönetiminin kongre kararı almasına yol açan süreç Asbaşkan İsa Tamer Çelik'in istifasıyla başladı. Başkan Tuna Aktürk ve Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çıkrıkçı'nın geçen sezon Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan aldığı tarihi cezalar sonrası saha içi ve dışında önemli sorumluluk üstlenen Çelik, takımın Süper Lig'den düşmesinden sonra genel kurula gidilmesini ve yönetimin güvenoyu almasını savundu. Bu talebinin karşılık bulmaması üzerine kulüpte iki başlılık çıkmaması ve kulübün zarar görmemesi için 9 Haziran'da yönetimden istifa eden Çelik'in ayrılmasıyla ağır bir darbe yiyen yönetim, üst üste gelen başarısız sonuçları da dikkate alarak çareyi kongreye gitmekte buldu.

MAHKEMELİK OLMUŞTU

Balıkesirspor'un 15 Mayıs 2014'de yapılan olağan genel kurulu birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Tuna Aktürk ile Feyyaz Çiftçi'nin aday olduğu kongrede Çiftçi ve ekibi seçimlere geçilmeden önce genel kurulda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle salonu terketti. Kalan üyelerin oylarıyla Aktürk ve ekibi yeniden seçildi. Feyyaz Çiftçi'nin ekibinde yer alan avukat Ömer Marmaralı, kongrenin iptali ve kulübe kayyum atanması için dava açtı. Marmaralı dilekçesinde, çağrı usulüne uyulmadığını, üyelere usulüne uygun kimlik tespiti yapılmadığını, genel kurula giriş ve oy hakkı olmayanlara oy kullandırıldığını iddia etti.

Balıkesir 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi kongre ile birlikte kongrede alınan tüm kararların iptaline karar verdi. Mahkeme heyeti, davacıların kayyum atanması yönündeki istemini ise Sulh Hukuk Mahkemesi'ne gönderdi. Balıkesirspor Kulübü de bu karar sonrası Yargıtay'a başvurmuştu.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ