MENÜ

Aziz Sancar, kaleciliği reddetti bilim adamı oldu

ABD'li Paul Modrich ve İsveçli Tomas Lindahl ile birlikte Nobel Kimya Ödülü'ne değer görülen Aziz Sancar, kaleci olmaktan son anda vazgeçtiğini belirtti.

Aziz Sancar, kaleciliği reddetti bilim adamı oldu

ABD'li Paul Modrich ve İsveçli Tomas Lindahl ile birlikte Nobel Kimya Ödülü'ne değer görülen Aziz Sancar, ödülle ilgili ilk açıklamasında şaşkın olduğunu dile getirdi.

Öte yandan, lisedeyken Milli Takım'a davet edildiğini söyleyen Aziz Sancar, "Bu gerçekleşen bir rüyaydı. Ama ciddi düşününce, çok iyi bir kaleci olmak için yeterince uzun boylu olmadığıma karar verdim. Ve çalışmalarına odaklandım" dedi.

Futbolcu olabilirdi

Fransız haber ajansı AFP, konuya ilişkin haberinde Sancar'la ilgili ilginç bir anekdota yer verdi. Buna göre; yedi kardeşi olan Sancar, gençken futbolcu olabilirdi. 18 yaş altı Milli Takım’ın kaleciliğine çağrılan Sancar, akademik hayatı yeşil sahalara tercih etmiş.

Konuya ilişkin bir açıklamasında, "Bu, gerçekleşen bir rüyaydı" diyen Sancar, "Çünkü 7 yaşından beri futbolcu olmak istiyordum. Milli Takım'da da oynamak istiyordum. Fakat daha ciddi düşününce, çok iyi bir kaleci olmak için yeterince uzun boylu olmadığıma karar verdim ve çalışmalarına odaklandım." dedi.

(Hürriyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ