MENÜ

Asgari ücretten pahalı bilet

Avrupa Şampiyonası Elemeleri I Grubu'nda Perşembe günü oynanacak Arnavutluk-Sırbistan maçı biletleri karaborsada 500 Euro'dan alıcı buluyor.

Asgari ücretten pahalı bilet

Balkanlar’da haftanın gündemi Arnavutluk-Sırbıstan karşılaşaması. Siyasi olarak da ortamı geren karşılaşmanın biletlerine ilgi ise oldukça fazla.

Bu kritik maçın biletleri karaborsada 500 Euro’dan alıcı buluyor. Arnavutluk’ta ortalama maaş ise 350 Euro.

Ortam siyasi olarak da gergin!

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nin, Kosova Dışişleri Bakanı Haşim Taci’yi özel olarak maça davet etmesi, Sırbistan Başbakanı’nı çileden çıkardı.

Daha önce maçı tribünde izleyeceğini açıklayan Sırp Başbakan Aleksander Vucic, bu karar üzerine maç gitmeye kesin karar vermediğini açıkladı. Vucic,. “Siyasi görüşmeler elbette olacaktır, ancak böylesi bir organizasyonda, Haşim Taci ile bir araya gelmek doğru mudur, henüz karar vermiş değilim” dedi.

İlk maçta neler olmuştu?

Avrupa Şampiyonası Elemeleri I Grubu'nda oynanan ilk karşılaşmada, ilk yarının son anlarında uzaktan kumandalı helikopterle, içerisinde Kosava’nın da bulunduğu Büyük Arnavutluk Bayrağı’nın sahaya bırakılması sonrası olaylar büyümüş ve maç yarıda kalmıştı.

UEFA Etik Disiplin Kurulu, karşılaşmayı 3-0 Sırbıstan’ın yerine tescil etmiş, ayrıca Sırbistan’ın da üç puanı silinmişti. (Sampiyon)

Haberin Devamı
YORUM YAZ