MENÜ

3 Temmuz sonrası Trabzonspor'a yaramadı

Trabzonspor'da 3 Temmuz sürecinde yaşanan sıkıntılar camiayı olumsuz etkiledi. Sportif olarak 2010-11 sezonundan sonra başarıdan uzak kalan Karadeniz ekibi, bu süreçte 7 teknik direktör ve 2 kulüp başkanı değiştirdi.

3 Temmuz sonrası Trabzonspor'a yaramadı

Spor Toto Süper Lig’de sezona iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor’da son 3 haftada gelen olumsuz sonuçlar ve takım içerisindeki huzursuzluk dengeleri yine bozdu. Bordo-mavililer, son 4 yıldır aradığı düzeni bir türlü bulamadı. Özellikle Türk futbolunda 3 Temmuz 2011 tarihinde yaşanan süreç, camiayı olumsuz etkiledi.

En son 2010-11 sezonunda 82 puanla zirve adayı olan Trabzonspor, o tarihten itibaren 7 teknik direktör ve 2 kulüp başkanı değiştirdi, istediği başarıyı elde edemedi. Sportif olarak vasatı aşamayan Karadeniz temsilcisi, ilk olarak 2012-13 sezonunda Şenol Güneş’le vedalaşıp edip, Tolunay Kafkas’ı göreve getirdi.

Aynı yıl Trabzonspor’da başkan değişimi yaşandı. Sadri Şener’in yerine koltuğu devralan İbrahim Hacıosmanoğlu, 2013-14 sezonunda Mustafa Akçay ve Hami Mandıralı ile çalıştı. Beklenen başarının uzak kalmasından sonra Vahid Halilhodzic ve 24 transferli 2014-15 sezonu başladı. Sadece 8 hafta içinde Boşnak çalıştırıcıya veda eden bordo-mavili takım Ersun Yanal ile de istikrarsız bir dönemden geçti.

Shota çare olamadı

Bu sezon başında yine bir çalkantı geçiren ve Yanal’ı uğurlayan Hacıosmanoğlu ve yönetimi Shota Arveladze ile yeni bir sayfa açtı. Trabzonspor, bu 4 sezonda, yalnızca 1 kez 4. sırayı alabildi. İlk 3’e dahi giremeyen bordo-mavililer, 2012-13 sezonunda Türkiye Kupası finalini de Fenerbahçe’ye kaybetti.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ