MENÜ

Takımları hareketli günler bekliyor

Süper Lig'e verilen milli arada takımları hareketli günler bekliyor. Geride kalan 7 haftada alınan sonuçlardan memnun olmayan takımlar, hocalarıyla yollarını ayırmanın planlarını yapıyor. Eskişehirspor, Sivasspor ve üst üste 4 haftadır yenilen Kayserispor bu takımların başında geliyor

Takımları hareketli günler bekliyor

Geride kalan 7 haftada alınan sonuçlardan memnun olmayan takımlar, hocalarıyla yollarını ayırmanın planlarını yapıyor. Eskişehirspor, Sivasspor ve üst üste 4 haftadır yenilen Kayserispor bu takımların başında geliyor.

Topun ağzındakiler

Michael Skibbe


Eskişehirspor’un tecrübeli hocası Michael Skibbe’nin kredisi son Beşiktaş maçında tamamen tükendi. 4 maçını kaybeden Kırmızı-Siyahlılar, bu karşılaşmalarda yalnızca 1 kez fileleri havalandırırken taraftarın istifaya davet ettiği yönetim Alman hocayla yollarını ayırmak için görüşmelere başladı. Skibbe’nin tazminatında indirim yapmasını bekleyen Es Es, bu konuda mutabakata varır varmaz takımın başına geçecek yeni isim için çalışmalara başlayacak. Transfer döneminde bizzat kendi isteğiyle takımın iskeletini tamemen değiştiren Skibbe’nin yaptığı transferlerin beklentilerin altında kalması sonunu hazırladı.

Tolunay Kafkas

Süper Lig’in yeni ekibi Kayserispor’da da ayrılık sesleri iyice yükseldi. Takımı, şampiyon yapan Cüneyt Dumlupınar’la yollarını ayırıp Tolunay Kafkas’a emanet eden Sarı-Kırmızılılar, eski hocasından umduğunu bulamadı. İlk 3 haftada 5 puan toplayan Kafkas, sonrasında çıktığı Trabzon, Gaziantep, Başakşehir ve Gençlerbirliği maçlarından yenilgiyle ayrıldı. Tecrübeli hoca da son yenilginin ardından basın toplantısında istifa sinyalleri verdi. Yönetimin bir iki gün içinde yapacağı durum değerlendirmesinin ardından Kafkas hakkındaki son kararını vermesi bekleniyor.

Sergen Yalçın

Ayrılığın eşiğinde olan takımlardan bir tanesi de Medicana Sivasspor... Sergen Yalçın yönetiminde kadrosunu direkt ilk 11’de oynayabilecek kapasitede Yekta, Boye, Barrales, Kone, Erkan Kaş gibi isimlerle takviye eden Kırmızı-Beyazlılar, 7 maçta topladığı 6 puanla beklentilerin çok altında kaldı. 6 maçtan bir puanla ayrılan Yiğidolar, hiç kazanamadı. Milli araya girilirken de Sergen Yalçın’ın geleceği tartışılmaya başlandı. Yönetimin bu yönde bir girişimi henüz yok. Ancak camia içerisindeki çatlak seslerin yükseldiği, önümüzdeki günlerde karşılıklı olarak bir değerlendirmesi yapılacağı ifade edildi.


Hedeftekiler


Mesut Bakkal

Skibbe’yle yollarını ayırmak üzere olan Eskişehirspor’da hedefteki bir numaralı isim Mesut Bakkal. Son olarak Mersin İdmanyurdu’nu çalıştıran tecrübeli hoca ile 5. haftada yollar ayrılmıştı. Akdeniz ekibinde umduğunu bulamayan deneyimli teknik adam için Kırmızı-Siyahlı yönetimin şimdiden nabız yokladığı öğrenildi. Eskişehirspor kadrosunun daha iyi yerlede olması gerektiğini düşünen Mesut Bakkal’ın da gelmesi muhtemel teklife sıcak baktığı gelen haberler arasında. Dolayısıyla eğer Eskişehirspor Yönetimi, Skibbe’yle yollarını ayırırsa takımın başına Bakkal’ın geçmesi çok yüksek ihtimal.

Okan Buruk

Kayserispor’da Tolunay Kafkas öncesi anlaşılan isim Okan Buruk’tu. Ancak yönetim değişiklikleri sonrası taraflar anlaşamadı ve Sarı-Kırmızılı kulüp Kafkas ile el sıkıştı. Tecrübeli hocayla yolların ayrılması durumunda Kayseri’nin gündemine gelecek olan ilk isim ise yine Okan Buruk olması bekleniyor. Geçen sezon Gaziantepspor’da çok başarılı bir grafik çizen Buruk, daha önce aldığı birkaç teklifi reddetmişti. Ancak sezon başında ‘evet’ dediği Kayserispor’dan bir kez daha teklif gelmesi durumunda yine evet diyeceği konuşuluyor.

Bülent Uygun

Yiğidolar’da Sergen Yalçın’ın görevine son verilmesi durumunda takımın başına geçmeye aday isim sayısı az. Hatta tek denilebilir: Bülent Uygun... Sivasspor’a tarihinin en başarılı günlerini yaşatan, takımı Avrupa’ya götüren, şampyonluk yarışı verdiren tecrübeli hocanın adı kulislerde yüksek sesle konuşuluyor. Yönetimin de böyle bir ayrılık olması durumunda en sıcak baktığı ismin Bülent Uygun olduğu ifade ediliyor. Tarafların ilgisi karşılıklı. 3 yıldır Katar’da çalışan Uygun’un da Türkiye’ye dönmeyi düşündüğü ve bu takımın Sivasspor olmasını istediği biliniyor.

Görev bekleyenler

Nurullah Sağlam: Son olarak Gaziantep Belediyespor’u çalıştıran ve yüksek bütçeli takımla hedefe ulaşamayan Nurullah Sağlam’ın gözü Süper Lig takımlarında. Tecrübeli hoca görev bekleyen teknik adamlar arasında.

İrfan Buz: Bursaspor ve Gençlerbirliği’ni çalıştıran, takımlarına oynattığı pozitif futbolla tanınan İrfan Buz da görev bekleyen hocalardan. 5 dil bilen genç teknik adamın adı son günlerde Eskişehirspor’la anılıyor.

Hami Mandıralı: Trabzonspor’daki deneyiminden sonra PTT 1. Lig’de bir süre Antalyaspor’u çalıştıran Hami Mandıralı, sonrasında boşta kaldı. Genç hoca bir alt ligden isteniyor ama gözü Süper Lig’de.

Fatih Tekke: İlk teknik direktörklük deneyimini geçen sezonun sonunda küme düşen Erciyesspor’da yaşayan ve takımın lige vedasını engelleyemeyen Fatih Tekke, teknik direktörlük kariyerine devam etmek için sırada olan isimlerden.

Yılmaz Vural: Kötü giden her takımın düşerken sarıldığı Yılmaz Vural yine boşta. En son Karabükspor’u çalıştıran Vural, erkenden bir takım alıp başarı yaşamak iin gün sayıyor.

Önder Özen: Teknik direktörlüğe yeniden Kasımpaşa ile dönen Önder Özen’in İstanbul ekibiyle birlikteliği çok fazla sürmedi. Genç teknik adam da hoca arayan ekiplerin tercih edebileceği isimlerden biri.

Haberin Devamı
YORUM YAZ