MENÜ

Şenol Güneş: Yetmez, daha iyi olacak

Beşiktaş'ın teknik patronu Şenol Güneş, Gomez'in form grafiğinin daha da yükseleceğine inanıyor: “Mario, kalitesi tartışılmaz bir oyuncu. Bize kattığı büyük güç ortada. Ama bu bizim için yeterli değil. Hem lig hem de Avrupa için büyük hedeflerimiz var. Şu anda formunu yüzde 60 olarak görüyorum. Birkaç hafta sonra performansının daha da artacağını düşünüyorum”

Şenol Güneş: Yetmez, daha iyi olacak

Siyah-Beyazlılar’da sergilediği muhteşem performansla takımını adeta tek başına sırtlayan Mario Gomez, önceki gün Eskişehirspor filelerini 2 kez sarsarak teknik ekibi sevindirmişti.

Beşiktaş formasıyla çıktığı 7’inci lig maçında 6’ıncı golüne ulaşan yıldız futbolcuyu maçın ardından tebrik eden takımın hocası Şenol Güneş’in, başarılı oyuncudan beklentilerinin oldukça fazla olduğunu kendisine ilettiği öğrenildi. Gomez’in performansıyla ilgili olarak yardımcılarıyla da görüş alışverişinde bulunan Güneş’in, “Mario, kalitesi tartışılmaz bir oyuncu. Bize kattığı büyük güç ortada. Ama bu bizim için yeterli değil. Hem lig hem de Avrupa için büyük hedeflerimiz var. Şu anda formunu yüzde 60 olarak görüyorum. Birkaç hafta sonra performansının daha da artacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

‘Gollerim devam edecek’

Eskişehirspor karşılaşmasının ardından kiraladığı özel uçakla Almanya’ya giden ve milli aradaki iznine hemen başlayan Mario Gomez’in de, Beşiktaş’taki performansı sebebiyle mutlu olduğu bildirildi. Yolculuk öncesinde takım arkadaşlarının tebriklerini kabul eden yıldız futbolcu, “Beşiktaş’ın başarılı olması için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Gollerim devam edecek” ifadelerini kullandı. (Orhan Yıldırım)

Demirkol: Mario’yu hayranlıkla izliyorum

Gazetemiz yazarı Mehmet Demirkol, NtvSpor’da hafta içi her gün yayınlanan Spor Servisi’nin dünkü yayınında Beşiktaş’ın yıldız ismi Mario Gomez hakkında övgü dolu sözler sarf etti. İşte Demirkol’un sözlerinden öne çıkanlar; “Gomez, diğer oyuncuların da ufkunu açıyor. Farklı bir oyuncu. Onlara başka şeyler de gösteriyor. Bu oyuncular ona alıştıkça iş başka noktalara gider. Oyuncular, Şenol Güneş’i ne kadar dinliyorlarsa Mario Gomez’i de öyle seyretmeleri lazım. Çünkü bütün o gücü değiştiriyor. Onu hayranlıkla izliyorum.”

Forma satışları patladı

Alman yıldız Mario Gomez’in gollerini peş peşe sıralaması sonrasında 30 yaşındaki yıldızın forma satışlarında da adeta patlama yaşandı. Türkiye genelindeki Kartal Yuvaları’nda; forması en fazla talep gören ismin Mario Gomez olduğu öğrenildi. Eskişehirspor maçının ardından özellikle İstanbul’daki birçok satış noktasında Gomez’in formasının tükendiği; toplamdaki satışın ise 30 bin sınırını aştığı öğrenildi. Öte yandan golcü oyuncunun ardından formasına en çok talep olan ismin; Ricardo Quaresma olduğu bildirildi.

Spiegel: Beşiktaş’ı zirvede tuttu

Siyah-Beyazlılar’ın Eskişehirspor mücadelesinde 2 gol birden kaydeden Mario Gomez, ülkesi Almanya’da da bir numaralı gündem maddesi haline geldi. Almanlar’ın en çok satan haber dergisi Der Spiegel’in internet sitesinde yayınlanan, ‘Gomez, Beşiktaş’ı zirvede tuttu’ başlıklı haberde; tecrübeli oyuncunun attığı gollerle beraber takımının Süper Lig’in zirvesindeki yerini sağlamlaştırdığını yazdı. Öte yandan ülkenin önde gelen gazetelerinden Bild de, Gomez’i, ‘Fenerbahçe derbisi sonrasında Mario, şova devam ediyor’ sözleriyle övdü.

Gomez, Almanya’yı karıştırır!

Kara Kartal’da son haftalarda sergilediği başarılı performansla dikkat çeken Mario Gomez, Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw tarafından İrlanda ve Gürcistan’la oynanacak Euro 2016 elemeleri maçlarının kadrosuna dahil edilmemişti. Löw’ün, yüksek form grafiğine rağmen Gomez’i neden kadroya almadığı ortaya çıktı. Oyun formasyonunda Gomez gibi pivot santrafor bir isime görev vermeyen bunun yerine; Podolski, Müller, Götze ve Schürle gibi kanat oyuncularını kullanan Löw’ün; eleme aşamasında oyun şablonundan vazgeçmeye sıcak bakmadığı öğrenildi. Ancak başarılı çalıştırıcının; gelecek yıl Fransa’da düzenlenecek turnuvada oyun sisteminde değişikliğe gidebileceği konuşuluyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ