MENÜ

Rekor denemesi için dişlerini çektirdi

Emekli Su Altı Taarruz (SAT) komandosu, judo, su altı, paraşüt, jimnastik, halter ve yüzme şampiyonu Namık Ekin, "bir akvaryumda 10 gün 10 gece su altında kalma" rekor denemesi için dişlerini çektirdi.

Rekor denemesi için dişlerini çektirdi

Çanakkale’de bir etkinliğe katılan Ekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2,5 metrelik su dolu kürede 7 gün 7 gece geçiren ABD’li illüzyonist David Blaine’ın rekorunu kırmak istediğini söyledi.

Bugüne kadar niyet ettikçe Allah’ın kendisine yardımcı olduğunu ve rekorlar kırdığını vurgulayan Ekin, "Yeni rekor denememde ağzımda sürekli hortum tutacağım. Bunun için de mevcut dişlerimle bu işi yapamayacaktım, 20’lik dişlerim de arkadan geldiği için bütün çenemi yeniletmem gerektiği söylendi. Mecburen dişlerimi çektirdim" dedi.

Ekin, 20’lik dişlerinin alttan gelmesi sonucu mevcut dişlerinin iltihaplandığını, günlerce hortumu ağzında tutacağı için sürtünmeyle bu sorunun artması ihtimaline karşı doktorların sudan çıkmak zorunda kalabileceğini söylediğini aktardı.
Deneme için iki 20’lik, iki de sağlam dişini çektirdiğini anlatan Ekin, şöyle konuştu:

"Rekor denemesiyle İstanbul’u, Türkiye’yi, Türk sporcusunu dünyaya tanıtacağız. Aynı zamanda Rio’ya olimpiyatlara gidecek sporcu çocuklarımıza bir moral olacak. ’73 yaşında adam rekor kırıyor, hadi siz de olimpiyat madalyası alın’ gibi bir teşvik olur düşüncesindeyiz. Su altında bilgisayarla chat yapacağım. Havuzda su altında küçük bir oda yapacaklar. Camdan yaklaşık 40 santimetrelik bir boşluk olacak. Orada hem telefon hem de bilgisayar olacak. Beni dünyanın her tarafından arayabilecekler. Herkesle haberleşebileceğim."

"Kalbim ve akciğerim, 24 yaşındaki bir insanınki gibi"

Namık Ekin, su altı hekimleri, tıp otoriteleri ve su altı kurtarma komutanlığı dalgıç eğitmenlerinin, kendisi sudayken vücudunda araştırmalar yapacağını ve bunların tıbba ışık tutacağına inandığını dile getirdi.

Suyun altında 10 gün kalacağı için herkesin sağlık bakımından bir sakınca olup olmadığını sorduğunu anlatan Ekin, şunları kaydetti:

"Kontrollerimde kalbim ve akciğerim, 24 yaşındaki bir insanınki gibi çıktı. 18 Mart 2015’te 24 saatte serbest ağırlık ve kondisyon aletleriyle toplamda 379 ton 258 kilogramla hiç kimsenin yapamayacağı bir rekoru kırdım. Hem akciğerler, kalp genç hem de kaslar zaten 20-30 yaşında bir halterci gibi genç bir insan gücünde. O yüzden doktorlar, ’Dünyada bunları yapabilecek 3-5 kişiden birisin’ diyor. SAT komandosu ve balık burcu olmam, suyu çok sevmem, 5 yaşından beri deniz kenarında, suların altında büyümemden dolayı Cenabı Allah da ’Bana bu işi yap’ diyor, biz de hayırlısıyla yapacağız."

Ekin, suyun içinde tek başına kalıp, yeme, içme ve uyumanın zor olduğunu dile getirerek, "Yıllardır, suyun altında uyumayı, yemek yemeyi, su içmeyi bildiğim için sıkıntı çekmiyorum. Rekor denememde daha çok dışarıdan yardım eden balık adamlar zorlanacak" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ