MENÜ

Mehmet Demirkol: Korkutucu gücünün farkında değil

Gazetemiz yazarı Mehmet Demirkol, Ntvspor'da yayınlanan Spor Servisi programında gündemi değerlendirdi. Cuma günü tamamen kapanması beklenen şike davasının Türkiye'ye çok şey kaybettirdiğini belirten Demirkol, Fenerbahçe'nin Van Persie problemiyle asıl sorunlarını unuttuğunu ve korkutucu gücünün farkına varamadığını söyledi.

Mehmet Demirkol: Korkutucu gücünün farkında değil

Gazetemiz yazarı Mehmet Demirkol, Ntvspor'da yayınlanan Spor Servisi programında gündemi değerlendirdi.


Şike davası...

5 sene sonunda geldiğimiz yer ne? Toptan bir değer kaybı...Bundan önce Trabzonspor'un söylediği her şey haklıydı bundan sonra Fenerbahçe'nin söylediği her şey haklı olacak.

Deniz Çoban'ın açıklamaları

Söylediği sözler güzeldi. Tamam ama bu Deniz Çoban'ın yaptığı ilk hata mıydı? Hakem tartışan insanların da hangi ruh haliyle tartıştığı da önemli bir konu... Bunu hep söylüyorum. Fenerbahçe-Beşiktaş maçındaki çizgi tartışmasında aynı fotoğrafı gösteriyorsun, bazıları geçti, bazıları geçmedi diyor. Buradaki sorun ne? Tuttuğumuz takım ve kuralları bilmemek. Bir böyle tartışma var bir de hakemi tartışmak var. Adam uçağı dağa vurdu, "psikolojisi kötüydü" mü diyelim? Unutulacak bir hakemken, şimdi her zaman hatırlanacak. Bunun için yaptı demiyorum ama taktik de olabilir. Kariyer plânlamasıdır bu... Bir şey diyemem.

Hakemler her maçtan sonra çıkıp, her pozisyon için özür mü dileyecek? İstifa etmek ayrı, "20 yıldır doğruya hasretiz" demek ayrı.. O zaman ben de sorarım, "20 yıl neredeydin?" diye sorarım.

Hakemler çok fazla düşünüyorlar. Benim derdim bu... Belki de kötü hakemler seçiyoruz. Ullenberg'den beri hakem seçme yöntemi 'Fiziği düzgün mü? İngilizce biliyor mu?'ya geçti. Bu kadar mı hakemlik?

Fenerbahçe'nin sorunu...

Pereira'nın kuvvet çalıştırmadığı yönünde eleştiriler var, bence doğru. Şablon ne belli değil. Ben Pereira'nın Van Persie'yi yedek oturma konusunda iknâ edebileceğini düşünüyordum ama Persie ısrar ediyor. O "oynayacağım" diyorsa, oynar. Ego denen bir şey var. Messi yedek oturur mu? Neymar bile eziliyor. Messi'nin yanındaki çocuk hala... Suarez 9 hafta alışamadı. Messi'nin liderliğini kabul etti ve ondan sonra takıma dahil oldu. İknâ edebiliyorsan yedek tut. Ama patron o. Adam oynamak istiyor. Ve bu Fenerbahçe'yi gereksiz meşgul ediyor. Gerçek sorunlarını unutuyor. Savunmanın bekleri oyuna giremiyor. Beklerin oyuna katkısı geçen sezona oranla yarı yarıya düştü. Asıl sorun bu. "Van Persie mi, Fernandao mu?" değil problem...

Şenol Güneş açıkladı bunu 2 hafta önce. "Cenk, formayı hakediyor" dedi, ama şartlar Gomez'i gerektiriyor" dedi. Durum bu. Sen kenara çekip Cenk'i söyleyeceksin, "Biz bu adama para verdik, taraftar seni de seviyor ama onu istiyor" diyeceksin. Bunu iyi yaptı Şenol Güneş.

Fenerbahçe, korkutucu gücünün farkında değil. Van Persie, Nani, Fernandao, Diego... Bunu yapmanın yolu da belli. İki savunmacıyla oynayacaksın. bekleri ileri atacaksın. Zico'dan beri bunu yapıyor Fenerbahçe... Kodları bu. Elinde bu kodlar varsa bunu oynayacaksın. Bunu farkederlerse sorun kalmayacak.

Galatasaray'ın FFP problemi

Bugüne kadar gelen haberler UEFA'nın savunmayı yeterli bulmayacağı yönündeydi. Ancak görüşme yapıldıktan sonra basına verilen bilgi görüşmenin iyi olduğu yönündeydi. Çünkü 90 milyon eurodan, 30 milyon euronun altına inmesi bekleniyordu. 70'e inmiş.. Umarım iyi geçmiştir söylendiği gibi... Çünkü adam '30' demiş, rakam koymuş oraya.

Oğuzhan Özyakup'a yapılan teklif!

Benim bir arkadaşım var. Beşiktaş başkanlığına da aday oldu, Rüzgar Sağnak, "20 de değil, 40 milyon euro" diyor. Fiyatı yüksek tutmak iyidir ama 20 de iyi rakam. Çünkü 500'e aldınız.

Haberin Devamı
YORUM YAZ