MENÜ

İspanya'da Arda Turan'a yeşik ışık

İspanya Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun, Barcelona'nın Arda Turan'ı La Liga'ya kaydettirme talebine destek vereceği iddia edildi.

İspanya'da Arda Turan'a yeşik ışık

Barcelona’nın sakat olan futbolcusu Rafinha’nın yerine Arda Turan’ı La Liga’ya kaydettirme girişimiyle ilgili belirsizlik sürerken, İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Yönetim Kurulu’nun bu konuda Barcelona Kulübü’ne destek vereceği ileri sürüldü.

İspanyol basını, RFEF Yönetim Kurulu’nun dün Madrid’de yaptığı toplantıda, Barcelona’nın Arda Turan’ı İspanya Birinci Futbol Ligi’ne (La Liga) kaydettirme girişimine destek verilmesi konusunda anlaştığını iddia etti sürdü.

Haberlerde, Arda Turan’ın ocak ayından önce oynaması hususunda Barcelona’nın somut cevap beklediği, FIFA’nın ise "asla böyle bir yanıt vermeyeceği" iddia edilerek, FIFA’nın bu tutumu karşısında

Barcelona’nın RFEF’in desteğini alarak Türk futbolcuyu La Liga’ya kaydettirmeye çalışacağı paylaşıldı.

RFEF’in yönetim kurulu toplantısına katılan Hercules Kulübü’nün spor direktörü Daniel Barroso, İspanyol radyosu Cadena Ser’e yaptığı açıklamada, "Arda olayına benzer bir olay geçmişte de yaşandı. Bu tip konular FIFA’ya sorulmaz, RFEF aracılığıyla yapılır. Arda Turan’ın olayı tamamen İspanyol spor yasalarıyla ilgilidir. O yüzden La Liga’ya kaydedilememesi anlaşılır bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

"FIFA’nın İspanyol futbol yönetmenliğini kabul etmemesinin söz konusu olmayacağını" savunan Barroso, "Bu İspanyol kulüplerinin ve La Liga’nın yararına olan bir yönetmeliktir. Sorun ne bilmiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca Arda olayında temkinli olduğu gözlenen Barcelona’nın, FIFA’nın "gelmeyen cevabı" karşısında RFEF ile birlikte olup konuyu Uluslarası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşımaya hazırlandığı iddiası da ortaya atıldı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ