MENÜ

Gözü altın kemerde

Gençlik Kıtalararası Kemeri ve Gümüş Büyükler Kıtalararası Kemeri bulunan Türk boksör Avni Yıldırım hedefini belirledi. İki yıl içinde altın kemere ulaşmak istediğini söyleyen 24 yaşındaki boksör, “Ben buna gerçekten inanan bir boksörüm” dedi

Gözü altın kemerde

Boksör Avni Yıldırım, büyük hedefleri olduğunu belirterek, iki yıl içinde dünya boksunun zirvesine çıkmak olduğunu söyledi. Profesyonel boksta hafif ağır sıklette mücadele eden 24 yaşındaki Avni, ileride hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu vurgulayarak, bunun için kendini hazır hissettiğini belirtti. Dünya Boks Federasyonu’nun (WBC) Gençlik Kıtalararası Kemeri ve Gümüş Büyükler Kıtalararası Kemeri bulunan Türk boksör, altın kemer hedefine 2 yıl içinde ulaşacağına inandığı vurgulayarak, “İleride hedefim altın kemere ulaşmak. Bazı boksörler bunu laf olsun diye söyler, bazıları da inanarak. Ben buna gerçekten inanan bir boksörüm” dedi.

‘Amatör boksta hak yeniyor’

Profesyonel olduktan sonra şu ana kadar 6 maç yaptığını söyleyen Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı: Profesyonele geçmemde ise Sinan Şamil Sam’ın büyük etkisi var. Sinan Şamil Sam’a ve yaptıklarına hayranlığım vardı. Onun başarılarına ulaşabileceğimi fark ettim ve profesyonel boksa başladım. Milli takımda da mücadele ediyordum ancak aklımda hep profesyonellik vardı. Zaten bu konuda öneriler geliyordu. Sonra Dünya Şampiyonası’na gittim ve orada amatör bokstan vazgeçtim. Çünkü amatör boksta çok hak yendiğini düşünüyorum.” Avni Yıldırım, pazar günü Almanya’da Kamerun asıllı Alman boksör Bernard Donfack ile önemli bir maç yapacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ