MENÜ

Fenerbahçe'nin Fernandao tesellisi

Son haftalarda istediği sonuçları elde edemeyen Fenerbahçe'de, Brezilyalı forvet Jose Fernandao'nun performansı yüzleri güldürdü.

Fenerbahçe'nin Fernandao tesellisi

Geçen sezon Bursaspor’da attığı 22 golle Spor Toto Süper Lig’de "Gol kralı" unvanını elde eden Fernandao, bu performansıyla sarı-lacivertli takıma transfer oldu. Son iki haftada 5 puan kaybederek, ligin zirvesini Beşiktaş ve Galatasaray’a bırakan sarı-lacivertlilerde Brezilyalı futbolcu, çıktığı 13 resmi maçta fileleri 7 kez havalandırdı. Sarı-lacivertli formayla ilk golünü ligin açılış maçında Eskişehirspor filelerine gönderen Fernandao, özellikle son iki maça damga vurdu.

UEFA Avrupa Ligi’nde Celtic karşısında takımı 2-0 gerideyken 40. dakikada oyuna girip iki gol kaydederek, sarı-lacivertilere bir puan kazandıran Fernandao, gollerine ligde Akhisar Belediyespor karşısında da devam etti. Manisa temsilcisine de 2 gol atan Brezilyalı oyuncu, Avrupa’da Atromitos’la oynanan rövanş maçında da fileleri iki kez havalandırmıştı.

Toplam 13 resmi maçta 7 gol atan Fernandao, şu anda takımının en golcü futbolcusu olarak dikkati çekiyor.

Emenike’yi geçti

Fernandao, sezon başında takımdan ayrılan Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike’nin geçen sezon attığı gol sayısını şimdiden geçti. Sezon başında Birleşik Arap Emirlikleri takımlarından El-Ein’e kiralanan Emenike, geçen sezon sarı-lacivertli formayla çıktığı 35 resmi maçta sadece 5 gol atabildi. Fernandao ise bu rakamı 13 maçta geride bırakmayı başardı ve selefini aratmadı.

Pereira, lig maçlarında Fernandao’dan vazgeçmedi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig’de ilk 7 haftada bütün maçlarda Fernandao’yu ilk 11’de oynattı.

Portekizli teknik adam, takımda Robin van Persie gibi dünyaca ünlü bir yıldız olmasına rağmen tek forvetli sistemde ligdeki tercihini Fernandao’dan yana kullandı.

Brezilyalı futbolcu sarı-lacivertlilerin bu sezon Avrupa’da oynadığı ilk 4 maçın tamamında 90 dakika sahada kalırken, son iki karşılaşmada ise yedek bekledi.

Fenerbahçe’nin gol kralları şansızlığı

Fenerbahçe, son yıllarda gol kralı unvanı taşıyan futbolcuları kadrosuna katmasına rağmen bu oyunculardan istediğini fazla alamadı.

Fernandao’nun performansı ilk haftalarda beklentileri karşılarken, sarı-lacivertlilerde son 10 yılda forma giyen gol kralı unvanlı futbolcular fazla başarılı olamadı.

Son 10 yılda Türkiye’de ve Avrupa’nın çeşitli liglerinde gol krallığı yaşayan Zafer Biryol, Mateja Kezman, Daniel Guiza ve Gökhan Ünal, sarı-lacivertlilerde fazla bir varlık göstermedi.

Türkiye’de 2003-2004 sezonunda Konyaspor’la gol krallığı yaşayan Zafer, 2005 yılında transfer olduğu Fenerbahçe’de ligde sadece 2 kez forma giydi. Kupada da bir maç oynayan Zafer Biryol, Fenerbahçe kariyerini gol atamadan tamamladı.

Kayserispor’la 2005-2006 sezonunda gol kralı olan Gökhan ise 2009-2010 sezonunun devre arasında Trabzonspor’da Burak Yılmaz’la takas olarak Fenerbahçe’nin yolunu tuttu. Tecrübeli futbolcu 1 yıl formasını giydiği Fenerbahçe’de sadece 2 gol atarak beklentilerin çok altında kaldı.

Hollanda’da gol kralı olan Kezman ise Fenerbahçe formasıyla toplam 2 sezonda ligde 20 gol attı. İspanya’da gol krallığı yaşayan Guiza ise attığı gollerden çok kaçırdıklarıyla akıllarda yer aldı. İspanyol futbolcu, 3 sezon forma giydiği sarı-lacivertli takımda Avrupa, lig ve kupada 35 gol kaydetti.

Sarı-lacivertlilere Fransa’da gol krallığı yaşayarak gelen Moussa Sow ve Mamadou Niang ise beklentileri karşılayan ender futbolcular oldu. Niang 2010-2011 sezonunda şampiyonluk yaşadığı Fenerbahçe’yle 15 gol atarken, 3,5 sezon sarı-lacivertli formayı giyen Sow tüm kulvarlarda 60 gol kaydetti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ