MENÜ

Aslan farkı!

Sezon başında transfere 42 milyon Euro harcayan Fenerbahçe'ye imrenerek bakılırken, ekonomisini düzeltmek adına hamleler yapan ve taraftarından büyük tepki çeken Galatasaray, 6.5 milyon Euro tutan transferleriyle ligde ezeli rakibinin önüne geçmeyi başardı.

Aslan farkı!

Geçtiğimiz sezonu çifte kupayla kapatan, sezon başında da Süper Kupa’yı müzesine götüren Galatasaray, buna karşın Fenerbahçe’nin yaptığı transferlere imrenerek bakıyordu. Ezeli rakibi 42 milyon Euro harcarken, ekonomisini düzeltmeye çalışan ve kasasından sadece 6.5 milyon Euro çıkaran Sarı-Kırmızılılar, taraftarından büyük tepki çekmişti. Hatta ligler başladığında üst üste alınan kötü sonuçlar nedeniyle, Galatasaray’ın ilk 3’e bile girmekte zorlanacağı konuşuluyordu. Ancak haftalar ilerledikçe, ortaya bambaşka bir tablo çıktı. Galatasaray, tamamen finansal sıkıntıları düzeltmeye konsantre
olmasına karşın, ligde Fenerbahçe’nin üzerine çıkmayı başardı. Geçen sezon da Prandelli döneminde rakiplerinden geri kalmasına rağmen, Hamza hocanın göreve gelişiyle yeniden şampiyonluk potasına
giren Galatasaray’ın bu dönüşü, futbolseverlere, “İşte Aslan farkı” dedirtiyor.

Şimdi sıra Avrupa’da

Galatasaray’da şimdi düzeltilmesi gereken en önemli sorun, Şampiyonlar Ligi’ndeki kötü gidişat olarak görülüyor. İlk maçında Atletico Madrid’e yenilip, ikinci maçında Astana deplasmanında 2 puan bırakan Sarı-Kırmızılılar, grupta ilk iki sırayı elde edebilmek için kalan tüm sınavlarını kazanmayı hedefliyor. Avrupa’da alınmasi muhtemel pozitif sonuçların, ligdeki yarışta da Galatasaray’a farklı bir hava katacağı görüşü çoğunlukta.

Ocak ayında atılım var

Eğer Galatasaray, Ocak ayına kadar zirve yarışında kalır ve Avrupa’da da bir şekilde yoluna devam etmeyi garantilerse, yönetimin transferde önemli hamleler yapması bekleniyor. Ayrıca Grosskreutz’a lisans çıkarılacak olması da, elde önemli bir kadro alternatifi sağlayacak. Bu da Sarı-Kırmızılılar’ın, sezonun ikinci yarısına damga vurabilmesi anlamına geliyor. Galatasaray’da çalışmalar işte bu hedefler doğrultusunda devam edecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ