MENÜ

Şike Davası'nda flaş gelişme! Beraat...

Cumhuriyet Başsavcılığı, şike davası için, “Fenerbahçe'yi ele geçirmek için kurulan kumpas” içerikli bir iddianame hazırladı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler için şike davasında beraat mütalaası verildi! Mahkeme hakimi davayı 9 Ekim 2015 Cuma 10.00'a erteledi.

Şike Davası'nda flaş gelişme! Beraat...

Futbolda şike iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılandığı dava ile haklarındaki hükümler Yargıtay tarafından bozulan 31 sanığın davasında savcı mütalaasını açıkladı.

AZİZ YILDIRIM'IN ŞİKE VE ÖRGÜT KURMAKTAN BERAATİ İSTENDİ

Mütalaada, yeniden yargılama talebi haklı bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl hakkında "suç örgütü kurmak" ve "şike" suçlarından beraatleri talep edildi. Savcı ayrıca sanıklar hakkında daha önce verilen hükümlerin iptalini istedi.

31 SANIĞIN DA BERAATİ İSTENDİ

Yargıtay tarafından haklarındaki hükümleri bozulan 31 sanıktan aralarında Serdal Adalı, Tayfur Havutçu, Abdurrahman Yakut, Mecnun Otyakmaz, İskender Alın, Ümit Karan, Ali Kıraatlı, Şekip Mosturoğlu, İbrahim Akın ve Gökçek Wederson'un da bulunduğu sanıklar hakkında da "suç örgütüne üye olmak", "suç örgütüne yardım", "şike", "teşvik primi", "şikeye teşebbüs" suçlarından beraatlerini istedi.

OLGUN PEKER VE SELİM KIMIL'A CEZA İSTEDİ

Savcı, sadece sanıklardan Olgun Peker ve Selim Kımıl hakkında, mağdurlardan Mustafa Cici'ye karşı "tehdit" suçundan ve "sahte resmi belge temini ve kullanma" suçlarından 2 yıl 6'şar aydan 7'şer yıla kadar hapis ceza istedi.

Köksal Bayraktar: Bu mütalaa tarihi bir belgedir

NE OLMUŞTU

3 Temmuz 2011'de başlayan soruşturma sonrasında şike iddiaları üzerine dava açılmıtı. Dava sürecinde 1 yıl cezaevinde kalan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 'şike yapmak ve örgüt kurmak' suçundan 6 yıl 3 ay ceza almıştı. Cezanın onanmasının ardından Aziz Yıldırım ile birlikte 6 sanık 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılan değişikliği gerekçe gösterip yeniden yargılanma ve infazının ertelenmesini talep etmişti.

Talebi haklı bulunan Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıktı. Öte yandan yine Yargıtay'ın bozma kararının ardından, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, eski Beşiktaşlı yönetici Serdar Adalı, Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu'nun da aralarında bulunduğu 31 sanığın yargılandığı dava da bu davayla birleştirildi.
Ümit TÜRK - İSTANBUL / DHA

Yöneticiler twitter'dan duyurdu


Fenerbahçe'nin Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu, twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu: Tüm camiamızın gözü aydın. Allahımıza şükürler olsun. Bugünleri de gördük.

Sarı Lacivertli Kulübü'n Asbaşkanı Murat Özaydınlı ise, "Dostlarımızın çektiği acılar,atılan iftiralar , birileri bunun hesabını vermeli..." ifadelerini kullandı.

Şimdi ne olacak?

Başkan Aziz Yıldırım ve diğer sanıkların beraat etmesi halinde Fenerbahçe için yepyeni bir süreç başlayacak. Hatırlanacağı gibi daha önce de Fenerbahçe Başkanı, bu yaşananların bir kumpas olduğunu iddia etmiş, yeniden yargılama sonrasında beraat etmeleri halinde hem UEFA hem de TFF’ye kayıp yıllar için çok ciddi maddi-manevi tazminat davaları açacaklarını belirtmişti. Süreçle ilgili olarak Yıldırım’ın hukukçu kurmaylarıyla buluşacağı ve yol haritasını şekillendireceği öğrenildi.



İşte iddianame metni

“Örgütün kendi sahasında mücadele edebilmesi için ilgili ilgisiz bütün soruşturmalar CMK 250 kapsamına dahil edilmiştir. Hiç alakasız yere daha sporda şiddet yasası yokken başlatılan şike soruşturması, güncel koşullarda sadece dolandırıcılık konusu edilebilecek iken, silahlı örgüt soruşturması kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü’ne karşı yapılan operasyon, CMK 250. maddesi kapsamında yapılmıştır. Bu soruşturmalar daha hazırlık safhasında iken bütün deliller kamuoyuyla paylaşılmış, suçluluğu sabit olmamış insanlara kişilik suikastleri yapılmıştır. Bu davaların çoğu hakkında daha sonra kumpas olduğuna dair kararlar verilmiş, bir kısmı hakkında yeniden yargılama faaliyeti başlamıştır.”

Savcının mütalaa vermesi ne demek?

Duruşma aşamasına tüm deliller değerlendirildikten, tanıklar dinlendikten sonra savcı mütalaasını verir. Yani mahkemenin ne yönde karar vermesi gerektiği konusunda beyanını iletir. Daha sonra savunma makamı kendini savunur. En son olarak da duruşmada hazır bulunan sanığa zorunlu olarak son bir söz hakkı verilir. Bunların hepsi, hakimin vicdani bir kanaate ulaşması için yapılır. Hakim bir vicdani kanaate ulaştıktan sonra kararını açıklar. Ancak hakim, mütalaaya bağlı kalmak zorunda değildir. Hakim, savcının mütalaasındaki beyanının tam tersi bir karar verebilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ