MENÜ

Mehmet Demirkol: Neyin peşinde belli değil. Dağılmış...

Gazetemiz yazarlarından Mehmet Demirkol, Ntvspor'daki Spor Servisi programında haftanın önemli maçlarını değerlendirdi. Vitor Pereira'nın belirli bir plânı olmadığını belirten Demirkol, Mario Gomez'in Beşiktaş için büyük şans olduğunu belirtti. Podolski'nin tartışılan golü içinse "Hakmeler nasıl görmedi, anlamadım" yorumunu yaptı.

Mehmet Demirkol: Neyin peşinde belli değil. Dağılmış...

Demirkol'un değerlendirmeleri şu şekilde:

"Fenerbahçe'nin plânı yok"

Bi soruyla başlayalım: Ne oynuyor Fenebahçe?

İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'sini de eleştiriyorduk ama onun bir sistemi vardı. Şimdi oyun karakteri yok. Van Persie girer mi, çıkar mı? Bunlar detay... Ama ne oynuyor Fenerbahçe?

Shakhtar maçını kabul edebilirim. "Ben bunu oynayacağım ama şu an kaybediyorum" diyebilirsin, buna saygı duyarım. Şu an ise bir karakter yok.

"Pereira dağılmış gibi"

(Pereira'nın basın toplantısı için) Neyin peşinde belli değil. Biraz dağılmış gibi... Beşiktaş'ı da seyrederken gördüm, bir 20 dakika kadar kötü oynadılar, doğaçlamaya geçtiler ama problem belli. Görüyorsun. Fenerbahçe'de sorun ne o belli değil. Kazanırsın kaybedersin, o önemli değil. Plân yok. Üzerine konuşulacak bir şey yok.

Duran toplarda sorunumuz var diyor. Alan savunmasını durarak yapamazsın... Gerçi Fenerbahçe'nin savunmacıları çok tecrübeli.

"Şener ve Caner ileriye çıkmalı"

Sezon başı neydi durum? Pereira'nın elinde Diego, Nani, Van Persie ve Fernandao var. Ne diyordu Pereira? "Ben bu oyuncuları koyarım öne ve rakip çıkamaz." Hepimiz buna "Tamam" dedik. Oyun kötüydü ama zaman gerekiyordu. Ama Fenerbahçe arkadaki oyuncuları 4'lü savunmanın parçası gibi oynatıyor. Şener ve Caner çıkmayınca da hücumla mesafe artıyor. Pereira ne yaptı? Şener ve Caner'i çıkarmak yerine orta sahaya bir oyuncu koydu. Ondan sonra sürekli yana pas yapan bir takım oldu. Fenerbahçe'nin arka tarafını öne yaklaştırman lazım. Pereira, bunu yapamıyor. Sonra da başka sorunlar ortaya çıkıyor. Bir şey yapmaya çalışmıyor.

"Kjaer'de de Alves'de de bir şey yok"

Fenerbahçe'nin savunmasının hücuma yardım etmesi lazım. Savunmanın hücuma verdiği destek sıfır. Ben Kjaer'in de büyük transfer olduğunu düşünüyordum. Ama o da olmadı. Alves'de iki senedir hiçbir şey yok. Kjaer'de de yok. Bir değişiklik lazım.

2-0 önde Fenerbahçe, kulübede Van Persie oturuyor ve sen AKhisar'ı korkutamıyosun. Rakibin "biz buradan nasıl çıkacağız?" diye dizlerinin titremesi lazım.

Fernandao çok yüksek yüzdeyle oynuyor. Daha ne yapsın? İki de gol attı.

Celtic maçında Terraneo'yla şans eseri çok yakın oturduk. Verdiği tepkiler, bizim yazıda ne dediklerimiz gibi... Biz ne diyorsak aynısını dedi o da... Nani iş bitirici adam. Arkada olmuyor. Akhisar maçında deparla gol attı ama bir defa... Adeta çıldırdı Terraneo... Bunu çözmeleri lazım. Problem çok net ortada.

"15 dakikada bir plân değilmez"

Sezon başı planın üstüne gidiliyordu şimdi neredeyse 15 dakikada bir plan değiştiriyorsun. Akhisar'a evde puan kaybettin. Çok mu önemli? Beşiktaş da kaybediyordu. Son dakikada direkten döndü. "Trabzon çok iyi oynuyor" dedik, şişirdik, sonunda düştü. Ligde zaten bir şey olmuyor.

"Gomez sadece tamamlayan değil"


Atiba vardı, Demba Ba gelince tamamlayıcı da gelmişti. Gomez o servis alanını da genişletti. Her saniye oyunu okuyor. Öyle bir pozisyon oluyor ki tık diye vuruyor. Boffin'in orada uçması bile mucize. Düdük çalıyor, öyle"Isınayım" falan demiyor. Direkt oynuyor. Gücü bitene kadfar. Takım ona alıştıkça iş başka yerlere de gider. Cenk de çok çalışkan, belki Milli Takım'da da oynar. Ama Gomez'in yaptıklarını yapamıyor, ondan öyle bir şey de beklemiyorsun.

"Gomez çıktı, Eskişehir bile hareketlendi"

Mario Gomez çıktıktan sonra ligin belki de takım olarak en kötü ekiplerinden Eskişehirspor'u bile hareketlendirdiler. Atiba da maç içinde çok iyi. Onun için Bilic'e de teşekkür etmek lazım, çok istemişti.

Sneijder'in aldığı ücret...

İmza parası maaş değil mi? "Uefa'ya biz ona 3,5 veriyoruz" demek için... Melo konusunda da bu olmuştu. "3,3 alıyor" diyorlardı, gittikten sonra "5 milyon euroluk yükten kurtulduk" diyorlar.

Podolski'nin golü...

Hakemler nasıl kaçırdı anlamadım. Çok açık, çok berrak pozisyon... Öyle 3-5 metre de değil. Tam önünde.

Haberin Devamı
YORUM YAZ