MENÜ

Yüksek atlamanın geleceği

Yüksek atlamada 7 yıldır geçilemeyen yıldızlar rekorunu kıran Alperen Acet, rotasını büyükler Türkiye rekoruna çevirdi. 17 yaşındaki milli sporcu “2.30'lık derece eskiden hayalmiş ama bence artık değil” diye konuştu.

Yüksek atlamanın geleceği

Yüksek atlamada büyük bir çıkış gerçekleştiren Alperen Acet, kendisini aşmaya devam ediyor.

2014 sezonunun gözdesi olan 1998 doğumlu genç yetenek, 2.16’yı atlayarak, hem dünya gençler barajı geçmiş, hem de son 40 günde yıldızlarda Türkiye rekorunu 3 kez yenilemeyi başarmıştı. Önce Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda 2.11’le ile Ümit Tan’a ait 7 yıllık yıldızlar Türkiye rekorunu kırmış ardından bu rekoru 2.12 ve 2.16’lık derecelerle geliştirmişti. Hatta kendi yaş grubunda dünya listesinde en iyi gelişme gösteren atletler arasında 4. sıraya yükselen Acet, bu sonuçlarla atletizme büyük destek veren Fenerbahçe tarafından transfer edildi.

Babasını kaybetti ama yılmadı

Denizli’de ortaokul sıralarındayken antrenör Cavit Ceylan tarafından keşfedilen Acet, 13 yaşındayken henüz 46 yaşındaki babası Kemal Acet’i kalp yetmezliği nedeniyle kaybetti ancak antrenörün desteğiyle yeniden pistlere geri döndü. Ve elde ettiği başarılar sonrasında, hedefini büyükler Türkiye rekorunu kırmak olarak belirledi. Antrenörünün kendisine güvenmesi ve annesinin desteğiyle elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettiğini anlatan Alperen Acet, “Büyüklerde daha önce atlanan 2.26’lık yükseklik rekorunun üzerine çıkabileceğime inanıyorum. Olimpiyatlara gitmek istiyorum, bunun için olimpiyat barajı olan 2,29’u da geçeceğime inancım tam. Annemin, antrenörümün ve kulübümün desteğiyle büyükler Türkiye rekorunu da kıracağım. 2.30’luk derece eskiden hayalmiş ama bence artık hayal değil, hayali gerçeğe dönüştüreceğim” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ