MENÜ

Necip mi, Sosa mı?

Beşiktaş'ta herkes Necip'i tartışıyor. Oyundan alınırken de sokulurken de homurtular yükseliyor. Oysa siyah beyazlılarda sorun Necip'ten değil, Sosa'dan kaynaklanıyor. Sosa kötü olduğu için Güneş, Necip'i alıp formatı değiştiriyor.

Necip mi, Sosa mı?

Bazı oyuncular vardır ki ağızlarıyla kuş tutsalar yaranamazlar. Üstelik onlar yetenekleri konusunda kendilerine büyük anlamlar ithaf etmeseler de talihleri değişmez. Bu tür oyuncuların en büyük özelliği hocaları hangi görevi verirse versin itiraz etmeyip, ellerinden geleni yapmaya çalışmalarıdır. F.Bahçe’de Selçuk Şahin böyleydi. Galatasaray’da Sabri Sarıoğlu hâlâ bu durumda. Ve Beşiktaş’ın da Necip Uysal’ı... 24 yaşındaki topçunun ilk 11’e alınması kabahat, oyuna sonradan girmesi de... Stoper olmaz Necip, sağ bek olmaz Necip, ön libero olmaz yine Necip... Belki sorunu, hiç birine “Hayır” diyememesidir...

4 MAÇTA 46’DA GİRDİ

Geride kalan 2’si Avrupa 8 maçta Şenol Güneş’in oyuna müdahalelerinde Necip, başroldeydi. Ya oyundan çıkarıldı veya oyuna alındı. Mersin, Başakşehir, Gençlerbirliği ve Fenerbahçe derbisinde 46’da oyuna girdi. Ve genelde de oyunun kaderi Beşiktaş lehine değişti. Genel tablodaysa Necip çıkarılırken kahabatli, oyuna alınırken de marifetli sayıldı.

Oysa Necip bildiğimiz Necip! Esas sorun Sosa’nın oyunu ve Güneş’in 10 numara tercihleriydi. Güneş, kafasındaki planlar sahaya yansımadığında hep Necip’i oyuna alıp ‘makul olan’ düzene döndü.

Misal Gençler maçında Necip 46’da oyuna girdi ve Beşiktaş maçı tek kaleye çevirdi. “Necip çok iyi oynadı” denildi. Oysa o, kendi vasatını oynadı yine. Olan şuydu: Quaresma, Olcay ve Töre, bir arada oynamakta zorlandı. Hiç biri 10 numarada verimli olamadı.

‘10 NUMARA’ SORUN

Haliyle Necip, ön liberoya geçti, Quaresma kenara alınırken Sosa da on numara oldu. Doğru adamların doğru pozisyonlarda oynamasının neticesiydi kurtarılan 1 puan. İlk haftadaki Mersin maçında da olan buydu. Q17 çıktı, Necip girdi ve Oğuzhan on numaraya geçti. Sporting karşısında Sosa kötüydü. Necip-Oğuzhan değişikliğiyle oyunun rengi değişti. Ağırlıkla Sosa’nın performansına göre Güneş, Necip’i oyuna alıp veya çıkararak, Oğuzhan’ın rolünü değiştiriyor. Bu da şu ana kadar sonuç verdi. (Hürriyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ