MENÜ

Mourinho: Takımımı bırakıp kaçmam

Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, evinde 3-1 kaybettikleri Southampton mücadelesi sonrasında açıklamalarda bulundu.

Mourinho: Takımımı bırakıp kaçmam

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Chelsea'de kötü gidiş devam ediyor. Son olarak lig maçında Southampton'a evinde 3-1 mağlup olan Maviler'de teknik direktör Jose Mourinho'ya tepkiler çığ gibi büyüdü. Portekizli teknik adam bu mücadele sonrasında basın toplantısında takımı bırakmayacağını söyledi. Mourinho, "İlk olarak istifa etmiyorum. İstiyorlarsa beni kovarlar." dedi.

"En iyi hocayı kovmuş olurlar"


Sözlerine devam eden başarılı teknik adam, "Sizlere bir şey anlatmak istiyorum. Ben takımımı bırakıp kaçmam. İkincisi onlar beni kovmalı. Görevimi bırakıp kaçmam. Takımımı bırakmam. Ara açıldı şampiyon olmak çok zor. Bizim için ilk dört başarıdır. Kötü bir sezonda ilk dört başarıdır. Üçüncüsü ve en önemlisi Chelsea kulübü için çok önemli. Neden biliyor musunuz? Eğer beni kovarlarsa bu kulübün şimdiye kadar en iyi hocasını kovmuş olacaklar." şeklinde konuştu.

Ayrıca tecrübeli hoca, hakemlerden de yakındı: Bugün bizi hakem yaktı. Penaltımızı vermedi. Bütün hakemler aleyhimizde, federasyon aleyhimizde.

"Aleyhimize verilen kararlar"

Mou, "Oyuncularımın kritik bir durumda moralman kimyaları değişti. Aleyhimize verilen her karar onları demoralize ediyor. Costa'nın cezası bize karşı kasıtlı yapılmıştır. Bana ceza verebilirler umurumda değil. Kötü günler geçirirken durum 1-1 iken lehimize verilmesi gereken penaltı verilmedi. Kötü bir durumdayız bunun farkındayız. Şampiyonlar Ligi'nde bile penaltımız verilmedi. Takımım mental ve psikolojik olarak çökmüş vaziyette. Verilmeyen penaltılar, onları moral olarak çökertiyor." sözlerini sarf etti.

Chelsea'nin teknik patronu sözlerini şu şekilde tamamladı, "Tekrarlıyorum son olarak. Beni kovarlarsa Chelsea'nin en iyi hocasını kovmuş olurlar ve takımımı, oyuncularımı bırakıp gitmem."

Edip Adanır - Londra

Haberin Devamı
YORUM YAZ