MENÜ

İstanbul Boğazı'nda kıtalararası hız rekoru kırıldı!

Yandex sponsorluğunda düzenlenen Extreme Sailing Series İstanbul Etabı'nın üçüncü gününde kıtalararası hız rekoru kırıldı.

İstanbul Boğazı'nda kıtalararası hız rekoru kırıldı!

Avrupa yakasında Sarayburnu’ndan verilen startın ardından Asya yakasında Kadıköy mendireği önünde sona eren 1.7 millik hız yarışını 4.08 derecesiyle bitiren Türk ekibi Team Turx kıtalararası hız rekorunun sahibi oldu.

OC Sport tarafından organize edilen Land Rover Extreme Sailing Series (ESS), İstanbul Boğazı’na renk kattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde ve Yandex’in sponsorluğuyla düzenlenen ESS İstanbul Etabı’nın üçüncü günü muhteşem anlara sahne oldu.

Rumeli Hisarı’nda başlayan boğaz yarışında fırtına şiddetinde esen rüzgarda sürat makinesine dönüşen katamaranlar adeta uçarcasına boğazı geçti. Kızkulesi önünde sona eren yarışı genel klasmanda da ilk sırada yer alan The Wave Muscat takımı birinci bitirdi. Türk yelkenciliğinin gururu Team Turx ise boğaz yarışını altıncı sırada bitirerek büyük bir başarıya imza attı.

Boğaz yarışının ardından yapılan hız yarışında Avrupa’dan Asya’ya 1,7 deniz millik mesafeyi 25.5 knot ortalama hızla 4 dakika 8 saniyede tamamlayan Edhem Dırvana’nın skipperliğini yaptığı Team Turx ekibi kıtalararası hız rekoru kırdı.

Daha sonra etkinlik alanına dönen ekipler kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı 7 yarış daha gerçekleştirdi. ESS İstanbul Etabı’nda üç gün sonunda yapılan toplan 23 yarışın ardından 203 puanlı The Wave Muscat ilk sırada yer aldı.

168 puanlı Oman Air puanlı ikinciliği elde ederken 159 puanlı SAP Team üçüncü oldu. Serinin daha önce 6 ülkede yapılan etaplarında Ay-Yıldızlı bayrağımızı başarıyla dalgalandıran Team Turx ise genel klasmanda 119 puanla sekizinciliği elde etti.

ESS yarın saat 13.00’de başlayacak final yarışlarıyla sona erecek. Kadıköy deniz otobüsleri iskelesi yanındaki alanda gerçekleştirilen ve ücretsiz olarak izlenebilen etkiliğin ödül töreni Saat17.00’de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ