MENÜ

Eskişehirspor-Beşiktaş maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Avrupa Ligi'nde ikinci haftayı 1-1'lik Sporting Lizbon beraberliğiyle kapatan Siyah-Beyazlılar, bugün deplasmanda oynayacağı Eskişehirspor maçıyla beraber Süper Lig'e dönüş yapacak. Kara Kartal'ın bu mücadeledeki en önemli kozu, Alman yıldız Gomez olacak.

Eskişehirspor-Beşiktaş maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Bu sezonda yer aldığı bütün kulvarlarda gözünü zirveye diken Siyah-Beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi’ndeki 1-1’lik Sporting Lizbon beraberliği sonrasında bugün Eskişehirspor’a konuk olacak.

Ligde geçen hafta Fenerbahçe’yi Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 3-2’lik skorla yıkan ve zirveyi Sarı-Lacivertliler’den devralan Kara Kartal, Eskişehir Atatürk Stadı’ndan da 3 puanla ayrılıp koltuğunu korumanın hesaplarını yapıyor. Derbide Fenerbahçe kalesine 2 gol birden gönderen ancak Sporting mücadelesini boş geçen Mario Gomez, bugün takımının en önemli hücum silahı olacak. Alman yıldız, Kırmızı-Siyahlılar karşısında gollerine devam edip takımına 3 puanı getiren isim olmak için çaba gösterecek.

Skibbe’nin kader maçı

Alman çalıştırıcı Michael Skibbe’nin önderliğinde çıktığı son 4 maçta da 3 puanla tanışamayan Eskişehirspor da, taraftarı önünde Beşiktaş’a sürpriz yapmayı hedefliyor. Oyuncularını bu karşılaşmaya mutlak 3 puan parolasıyla hazırlayan Skibbe’nin, takımın sahadan puansız ayrılması halinde yönetim tarafından görevine son verilebileceği öğrenildi.

Beşiktaş’ta 6 isim yok

Siyah-Beyazlılar’da sakatlığı devam eden Tolgay Arslan ile tedavisi süren Veli Kavlak, bugünkü Eskişehirspor karşılaşmasında görev yapamayacak. Bu isimlere ek olarak teknik direktör Şenol Güneş; Franco, Motta, Milosevic ve Mustafa’yı maç kadrosuna dahil etmedi.

Es Es’te 3 eksik var

Süper Lig’de 7’inci hafta maçında bugün Beşiktaş’ı ağırlayacak olan Eskişehirspor’da sakatlıkları süren 2 isim; Siyah-Beyazlılar karşısında görev yapamayacak. Es Es’te; Muarem Muarem ile Goran Causic; Kara Kartal’la oynanacak mücadelede takım arkadaşlarını yalnız bırakacak. Öte yandan Eskişehir’in en önemli kozu Lawal’ın ise bu maçta 18 kişilik kadroya alınmaması!

Olcay ilk 11'e, Q7 kulübeye

Siyah-Beyazlılar’ın UEFA Avrupa Ligi’nde Sporting Lizbon’la oynadığı mücadelede kart cezalısı olması sebebiyle görev yapamayan Olcay Şahan, Portekiz temsilcisi karşısında yerini Ricardo Quaresma’ya bırakmıştı. Q7, Yeşil-Beyazlılar karşısında istekli bir görüntü çizse de takımına gol ya da asist katkısı yapamayıp bekleneni verememişti. Bu durumdan dolayı teknik direktör Şenol Güneş’in, bugün oynayacakları Eskişehirspor karşılaşmasında Ricardo Quaresma’yı yedek kulübesine çekeceği; bu ismin yerine Olcay Şahan’a forma vereceği öğrenildi. Olcay’dan; takım çalışmalarındaki hırslı görüntüsü nedeniyle memnun olan Şenol hocanın, taraftarın sevgilisi Quaresma’yı da Es Es karşısında ikinci yarıda görevlendirebileceği öğrenildi.

Gomez: Araya lider gireceğiz

Beşiktaş’ın Alman yıldızı Mario Gomez, takımının bugün Eskişehirspor’la oynayacağı mücadele öncesinde açıklamalarda bulundu. Takım olarak oldukça formda olduklarını belirten tecrübeli futbolcu, “Eskişehir deplasmanına lider olarak çıkacağız. Bu karşılaşmayı kayıpsız geçip milli araya da lider olarak girmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Almanya milli takımının Euro 2016 eleme grubu maçlarının kadrosunda yer almayan Gomez, bu durumdan dolayı üzgün olduğunu ve daha fazla çalışacağını söyledi.

Necip’in yerine Oğuzhan Özyakup

Kara Kartal’ın genç oyuncusu Necip Uysal, takımının UEFA Avrupa Ligi’nde Sporting Lizbon’la oynadığı mücadelede ilk 11’de görev yapmıştı. Teknik direktör Şenol Güneş’in; Eskişehirspor karşılaşmasında ise bu oyuncunun yerine problemini tamamen atlatan Oğuzhan Özyakup’a forma vereceği öğrenildi. Es Es karşısında Beşiktaş’ın ön libero hattında Atiba’yla beraber Oğuzhan’ın görev yapacağı bildirildi.

Kara Kartal maçı bekliyor

Siyah-Beyazlılar, Süper Lig’in 7. haftasında Eskişehirspor ile bugün deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını dün yaptığı idmanla tamamladı. Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde basına kapalı bir çalışma gerçekleştirilen Siyah-Beyazlılar, kondisyon ve taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Futbolcular; idman sonrasında öğle saatlerinde özel uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Eskişehir’e geldi. Beşiktaş kafilesi, yolculuğun ardından konaklayacakları otele geçip maç saatini beklemeye başladı.

Muhtemel 11'ler

STAT: Eskişehir Atatürk
SAAT: 17.00
HAKEM: Deniz Ateş Bitnel
YAYIN: Lig TV

ESKİŞEHİRSPOR
Boffin
Toko
Sezgin
Birol
Anıl
Özgür
Ben Khalifa
Onur
Kaan
De Federico
Gekas
T.D.: Michael Skibbe

BEŞİKTAŞ
Tolga
Beck
Rhodolfo
Ersan
Tosic
Gökhan
Atiba
Oğuzhan
Sosa
Olcay
Gomez
T.D.: Şenol Güneş

Haberin Devamı
YORUM YAZ