MENÜ

Eskişehirspor 1-2 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Eskişehirspor'u 2-1 mağlup etti. Eskişehirspor'un son dakikada bir topu direkten döndü. Siyah-Beyazlılar'da Mario Gomez attığı iki golle yıldızlaşırken Alman golcü, 7. maçında 6. golüne imza attı. Beşiktaş bu galibiyetle yeniden liderliğe yükseldi.

Eskişehirspor 1-2 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Eskişehirspor, Beşiktaş'ı konuk etti.

Karşılaşmanın ilk 10 dakikası 0-0 eşitlikle geçilirken konuk ekip Beşiktaş, topa daha çok sahip olan ve rakip yarı sahada daha çok görünen takım oldu. ancak ev sahibi Eskişehirspor ilerleyen dakikalarda dengeyi sağladı.

Maçta yarım saat geride kalırken Beşiktaş, rakip kaleye henüz şut gönderemedi. Eskişehirspor'un ise 2 gol denemesi var.

İlk şut gol oldu!

33. dakikada gelişen Beşiktaş atağında orta alanda topla buluşan Jose Sosa, sağ kanatta boş durumda bulunan Quaresma'ya verdi, Portekizli yıldızın içeriye yerden ortasında Alman futbolcu Mario Gomez topa dokundu ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Mario Gomez bu golle ligdeki gol sayısını 5'e çıkardı.

Tolga kalesinde devleşti

Mücadelenin 41. dakikasında orta sahada topu kazanan Eskişehirspor'da Kamil Ahmet Çörekçi Ben Khalifa'ya pas attı, kaleciyle karşı karşıya kalan Ben Khalifa'nın şutunu Tolga Zengin müthiş çıkardı ve mutlak bir golü önledi. İlk yarı Siyah-Beyazlılar'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya Beşiktaş oyuncu değişikliği yaparak başladı. Quaresma oyundan çıkarken yerine Necip Uysal dahil oldu.

49. dakikada Beşiktaş mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Orta sahada topla buluşan Sosa, sağ kanattaki Beck'le oynadı. Beck'in pasında topla buluşan Mario Gomez'İn şutu dışarı çıktı.

Gomez yine sahnede!

Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Oğuzhan orta sahada topu kaptı ve takımı nı atağa çıkardı. sağ kanatta boşta olan arkadaşı Gökhan Töre'ye verdi, Gökhan bekletmeden yine Oğuzhan'a verdi ve Oğuzhan ceza sahası yayında bulunan Mario Gomez'e çıkarttı, Mario Gomez'in ceza sahası dışından yerden ser şutuna kaleci Boffin müdahele etse de yeterli olamadı ve Alman yıldız maçtaki 2. golüne imza attı.



66. dakikada Şenol Güneş, Sosa'yı oundan çıkararak yerine Olcay Şahan'ı dahil etti. Beşiktaş skoru 2-0'a getirdikten sonra oyunu rölantiye aldı ve skoru korudu. 78. dakikada maçtaki 2 golün sahibi Mario Gomez, yerini Cenk Tosun'a bıraktı.

Siyah-Beyazlılar, 2-0'ı yakaladıktan sonra farkı açmak için bir çok gol pozisyonuna girdiler ancak Beşiktaşlı futbolcuların final paslarındaki yanlış tercihleri farkın açılmasını engelledi.

Gekas farkı 1'e indirdi

87. dakikada Eskişehirspor Gekas ile farkı 1'e indirdi. Rhoodlfo, ceza sahası önünde paslaşan Eskişehirli futbolculardan topu almak isterken ters bir vuruşla topu Gekas'ın önüne yolladı. Gekas topu filelere gönderdi ve fark 1'e indi. Mücadelenin son dakikasında Eskişehirspor'un bir topu da direkten döndü. Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Siyah-Beyazlılar bu galibiyetle liderliğe uçtu.


****************************************
Perşembe günü Sporting Lizbon ile 1-1 berabere kalan Siyah-Beyazlılar, Süper Lig'in 7. haftasında deplasmanda Eskişehirspor'a konuk olacak.

Teknik Direktör Şenol Güneş, Pedro Franco, Alexander Milosevic, Mustafa Pektemek, Ramon Motta ile sakatlığı bulunan Tolgay Arslan ile henüz hazır olmayan Veli Kavlak'ı kadroya dahil etmedi. Teknik Direktör Şenol Güneş, Eskişehir karşısına sürpriz bir 11 çıkardı. Sol bekte vasat bir performans sergilemesine rağmen Tosic'e forma şansı veren deneyimli hoca Portekizli yıldız Quaresma'yı da yine 11'ie yazdı.

Beşiktaş:Tolga, Beck, Rhodolfo, Ersan, Tosic, Atiba, Oğuzhan, Gökhan Töre, Ricardo Quaresma, Sosa, Mario Gomez

Yedekler: Günay, İsmail Köybaşı, Serdar Kurtuluş, Necip Uysal, Kerim Frei, Cenk Tosun, Olcay Şahan

Eskişehirspor: Boffin, Kamil, Birol, Sezgin, Özgür, Ben Khalifa, Toko, Onur, Engin, Defederico, Gekas

Haberin Devamı
YORUM YAZ