MENÜ

Çaykur Rizespor 2-3 Bursaspor

Çaykur Rizespor deplasmanına konuk olan Bursaspor, Çek yıldızı Tomas Necid'in hat-trick yaptığı karşılaşmayı 3-2 kazandı. Eleştiri oklarının hedefi olan Ertuğrul Sağlam, bu galibiyetle rahat bir nefes aldı. Namağlup durumda olan Rizespor ise 7 hafta sonunda ilk kez kaybetti.

Çaykur Rizespor 2-3 Bursaspor

90+ Tolga Kaplan / Fanatik.com.tr

Spor Toto Süper Lig'in 7. hafta mücadelesi Çaykur Rizespor-Bursaspor karşılaşması ile devam etti.

Geçtiğimiz hafta 90. dakikada penaltıdan bulduğu golle 1 puanı kurtarıp yenilgisiz tek takım olma unvanını elinde bulunduran Çaykur Rizespor, Eskişehirspor'u sahasında 2 golle geçen Bursaspor'u sahası Çaykur Didi Stadyumu'nda ağırladı.

Maça ev sahibi Çaykur Rizespor fırtına gibi başladı. 3. dakikada Ahmet İlhan'ın sağ kanattan yaptığı ortaya Dhurgham Ismail hareketlendi. Genç futbolcu altı pasın üzerinden yaptığı kafayı direğe nişanladı ve yüzde yüzlük bir gol fırsatını tepmiş oldu.

Rizespor 5.dakikada Kweuke ile bir kontra atak fırsatı yakaladı. Orta alanda topla buluşan golcü oyuncu, ceza sahasına kadar dripling yaparak ilerledi ancak vuruşunda top savunmaya çarpıp kornere çıktı.



Necid bu haftayı da boş geçmedi!


Bu andan itibaren maç iki takım adına dengelenmeye başladı.

29. dakikada Miroslav Stoch, Rizespor savunmasının arkasına attığı topla Tomas Necid'i buluşturdu. Ev sahibi takımın oyuncuları ofsayt beklentisiyle bir an duraksadı. Çek futbolcu bu durumu fırsat bilip topu filelerle buluşturdu ve Bursaspor zorlu deplasmanda 1-0'lık üstünlüğü sağladı.

Golün şokunu üzerinden atmak isteyen Rizespor, 32. dakikada bir kez daha Kweuke ile gole yaklaştı. Eren Albayrak'ın sol kanattan yaptığı ortaya hamle yapan Kweuke'nin vuruşu az farkla auta gitti.

Kweuke indirdi, Deniz Kadah bitirdi!

Çaykur Rizespor'da hücum hattının en önemli iki ismi Kweuke ve Deniz Kadah, dakikalar 36'yı gösterdiğinde takımları adına sahneye çıktı. Kweuke'nin yerden sektirerek vurduğu kafa, kale çizgisi üzerinde karambol oluşturdu. Deniz Kadah oldukça iyi yükseldiği topa kafayla dokundu ve maça 1-1'lik dengeyi getirdi.

Golden sonra Hikmet Karaman'ın öğrencileri tempoyu iyice arttırdı. Deniz ve Kweuke ikilisi golden 4 dakika sonra bir kez daha sahneye çıktı. Kweuke kendi yarı alanından aldığı topu Deniz Kadah'la buluşturdu. Deneyimli golcü kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu bu kez filelerle buluşturamadı.

Devre 1-1 sona ererken, ilk yarıda Eren Albayrak'ın Rizespor adına gösterdiği performans oldukça etkiliydi.

İkinci yarı yine iki takımında karşılıklı ataklarıyla başladı.

56. dakikada orta sahadan gönderilen uzun topla sağ çaprazda topla buluşan Leonard Kweuke, ceza sahası içerisine girer girmez şutunu çekti, ancak top yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

60. dakikada Miroslav Stoch'un kullandığı kornerde Serdar Aziz'in arkaya sektirdiği topta geçen ilk golün sahibi Tomas Necid kendisinin ve takımının 2. golünü attı ve skoru 2-1'e getirdi.

Necid, Hat-trick yaptı!


Öne geçtikten sonra maçın kontrolünü ele almak adına top çeviren Bursaspor, kontra ataklara izin vermedi. Bu oyun anlayışının meyvesini 80. dakikada topladı.

Günün yıldızı Tomas Necid, ceza sahasına gelen ortada düzgün bir gol vuruşuyla farkı 2'ye çıkarırken, Çek futbolcu ligdeki ilk hat-trick'ini yapmış oldu.



Kweuke yine penaltıdan!


Mücadelede dakikalar 90+5'i gösterdiğinde ise Çaykur Rizespor penaltı kazandı.

Penaltıların tartışmalı ismi Kweuke, geçen hafta olduğu gibi bir kez daha penaltıdan fileleri havalandırdı ve maçın skorunu tahin etti: 2-3.

Bursaspor taraftarlarının istifaya davet ettiği Ertuğrul Sağlam, ligde tek namağlup takım olan Çaykur Rizespor'u deplasmanda 3-2'lik skorla mağlup ederek puanını 9'a yükseltti.

Ligde ilk maçını kaybeden Hikmet Karaman'ın öğrencileri de 10 puanda kaldı.

SPOR TOTO SÜPER LİG 7. HAFTA
Stadyum: Çaykur Didi
Hakem: Hüseyin Göçek
SARI: Balazs Dzsudzsak (DK54), Dany Nounkeu (DK.71) Bursaspor, Ahmet İlhan (DK.58), Oboabona (DK.86) Çaykur Rizespor
GOLLER: Necid (DK.29, 58, 80) Bursaspor, Deniz Kadah (DK.38), Kweuke (DK.90+5)

BURSASPOR
Mert Günok, Advincula, Serdar Aziz, Dany Nounkeu, Aziz Behich, Faty, Jorquera, Sercan Yıldırım (DK.63), Dzsudzsak, Bekir Yılmaz (DK.63), Stoch, Josue, Necid

ÇAYKUR RİZESPOR
Itandje, Orhan, Robin Yalçın, Oboabona, İsmail, Sylvestre (DK.68), Eren, Makaidi, Murat Duruer, Chevailer (DK.80), Deniz Kadah, Mehmet Akyüz (DK.83) Ahmet İlhan, Kweuke

Haberin Devamı
YORUM YAZ