MENÜ

Adana Demirspor 1-3 Kardemir Karabükspor

Hüseyin Kalpar'la yollarını ayıran Kardemir Karabükspor, haftanın merakla beklenen maçında Adana Demir'i deplasmanda 3-1 yendi, zirve yarışına tutundu. Kırmızı-Mavililer'in yeni hocası Elvir Balic de maçı tribünden takip etti.

Adana Demirspor 1-3 Kardemir Karabükspor

Şampiyonluk yarışının iki güçlü adayı Adana Demirspor ile Karabükspor’un kapışması beklendiği gibi heyecan doluydu.

Kaleci Oğuz’un cezalı olduğu haftada, maç öncesi bir diğer file bekçisi Emrullah’ın da sakatlanması Şimşekler adına büyük şanssızlıktı. 8. dakikada sezonun en formda oyuncularından Burak’ın sol çaprazdan attığı enfes gol Emrullah’a armağan edilirken Lacivert-Mavililer’in kalesinde 3. kaleci Lokman sahadaydı. Maçı tribünden izleyen yeni hocaları Elvir Balic’e kendilerini göstermek isteyen Karabüklü oyuncuların maça ortak olması gecikmedi. 24’te Hüseyin Kala, Demir adına farkı 2’ye çıkarma şansını cömertçe harcarken 31’de Muhammet Reis penaltıdan skoru dengeledi. Savunmada sıkıntılı olduğu gözlenen ev sahibi 38’de stoper Rıza’yı unutunca, Karabük’ün deneyimli ismi takımını öne taşıdı: 1-2. Devre bu skorla tamamlandı.

Özköylü savunabilmeli!

Demir’in savunma zaafları ikinci yarıda da devam etti. 52’de Alexe, kale önünde yüzde yüzlük bir pozisyonu heba etti. 84’tekini ise affetmedi ve maçı bitirdi: 1-3. Kadro olarak ilk ikide olması gereken takımların maçında zafer Karabük’ün oldu. Osman hoca, Ankaraspor’u sıkıntılı stoper tandemi yüzünden çıkaramamıştı, Demir’in başında da aynı problemi yaşaması düşündürücü. Bu sıkıntıyı çözmeliler. Çünkü Demir’in 20 yıl sonra Süper Lig’e yükselmesi için bu seneden daha uygun bir yıl olmaz sanırım.

90+ Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ