MENÜ

Trabzonsporlu basketbolcular kokoreçten zehirlendi

5 oyuncusu kokoreçten zehirlenen Trabzonspor'un basketbol maçı iptal edildi.

Trabzonsporlu basketbolcular kokoreçten zehirlendi

Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezonu öncesi İzmir'de Pınar Cup'a katılan Trabzonspor Medical Park'taki 5 oyuncu yedikleri kokoreçten zehirlendi. Bunun üzerine Trabzon ekibinin maçı iptal edildi.

Pınar Karşıyaka'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada dün ev sahibi ekiple karşılaşan bordo mavili ekibin Çiğli'de kamp yapan oyuncuları, gece dışarı çıkarak birlikte kokoreç yedi. Oyuncularda kısa süre sonra mide bulantısı, kusma, ishal ve halsizlik şikayetleri görüldü. Karadeniz temsilcisi ekibin 5 oyuncusu, İzmir Medical Park Hastanesi'nde serum tedavisi gördükten sonra taburcu edildi.

Sertaç Şanlı ve Alper Saruhan'ın da sakat olduğu Trabzonspor Medical Park'ta yöneticiler, Karşıyaka ile Basketbol Federasyonu'yla görüşerek turnuvanın son günü bugün saat 13.45'te oynanması gereken Trabzonspor Medical Park-TED Ankara Kolejliler maçının iptal edilmesini istedi. Federasyon, bordo-mavililerin başvurusunu kabul etti. Trabzonspor Medical Park Genel Menajeri Birtan Saka, oyuncuların bir süre dinleneceğini söyledi.

Ergin KARATAŞ, İzmir-DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ