MENÜ

Oğuz Savaş: Farklı bir forma altında oynamak kolay değil

Darüşşafaka'nın milli oyuncusu Oğuz Savaş, "Yıllardır Fenerbahçe'de oynadıktan sonra farklı bir forma altında oynamak kolay değil" dedi.

Oğuz Savaş: Farklı bir forma altında oynamak kolay değil

Türkiye Basketbol Süper Ligi takımlarından Darüşşafaka Doğuş'ta bu sezon Fenerbahçe'den transfer edilen Oğuz Savaş, İHA muhabirine takıma alışma süreci, Euroleague'teki ve Türkiye Basketbol Süper Ligi'ndeki hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

FARKLI BİR FORMA ALTINDA OYNAMAK KOLAY DEĞİL"
Fenerbahçe'de yıllardır oynadıktan sonra takım değiştirmenin zor olduğunu belirten Oğuz Savaş, "Tabiki de farklı bir ortam. Yıllardır deplasmana geldiğim ortama artık idmana, maça kendi takımım için geliyorum. Buna alışmak biraz zaman alacaktır. Sonuçta bizde bu işlerin profesyonelleriyiz. Yıllardır Fenerbahçe'de oynadıktan sonra farklı bir forma altında oynamak kolay değil. Başlayalı bir hafta on gün oldu. Artık alıştım. Takım arkadaşlarımın bir çoğu tanıdığım, bildiğim, daha önce karşılıklı oynadığım insanlar. İnşallah burada başarılı, uzun yıllar geçiririm" şeklinde konuştu.

"ASIL HEDEF EUROLAGUE'TE KALICI OLABİLMEK"
Euroleague'teki hedeflerinin iyi bir yere gelmek olduğunu söyleyen milli oyuncu, "Hedefimiz Euroleague'te iyi bir yerlere gelebilmek. Bu seneki hedefin dışında Euroleague'te kalıcı olabilmek, ilerleyen yıllarda da yer alabilmek. Bu seneki hedefimiz de bir üst tura kalabilmek. Tecrübeli bir takım, Euroleague tecrübesi yaşamış oyuncular var. İnşallah bunların hepsini bir araya getirip bir üst tura çıkarız" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE LİGİNİN KALİTESİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR"
Türkiye Basketbol Ligi'nde çok iyi takımlar olduğunu vurgulayan Oğuz Savaş, "Bu sene çok iyi takımlar var. Türkiye liginin kalitesi her geçen gün artıyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Efes, Karşıyaka olmak üzere 4 tane Euroleague takımları var; biz dahil olmak üzere. Diğer bütün takımlar daha iyi kadrolar kuruyor. Daha iyi oyuncular getiriyorlar. Daha iyi düzenler kuruluyor. Kalitesi her geçen sene artırıyor. Bu da bize zorluk çıkaracak ama tabiki de bizim hedefimiz bunların arasından sıyrılıp en üste çıkmak" diye konuştu.

İHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ