MENÜ

Filenin Sultanları final için sahada!

Avrupa Şampiyonası'nda tarihinde 3. kez yarı finale çıkma başarısı gösteren Filenin sultanları bugün ev sahibi Hollanda karşısında final şansı arayacak. Ayyıldızlılar, 2003 ve 2011'deki madalya başarısını tekrarlamak için sahaya çıkacak

Filenin Sultanları final için sahada!

Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda 12 yıl sonra, tarihinde 3. kez son 4 takım arasına girmeyi başaran Milli Takımımız, madalyayı garantilemek için mücadele edecek. Belçika’da oynadığı grup maçları ve çeyrek finalin ardından kalan maçları için Hollanda’ya geçen Ay-Yıldızlılar, ev sahibi karşısında final şansı arayacak.

Çeyrek finalde, güçlü rakibi Almanya’yı zorlu bir mücadelenin ardından 3-2 mağlup eden Filenin Sultanları’nı şampiyonanın bir diğer favorisi gösterilen Hollanda önünde de zorlu ve çekişmeli bir karşılaşma bekliyor.

Onlar da kürsüye hasret!


İki takım, Avrupa Şampiyonası arenasında en son, 2013’te grup maçlarında karşı karşıya gelmiş ve kazanan 3-2’lik skorla Türkiye olmuştu. Milliler için en büyük handikap, Hollanda’nın ev sahibi olması ve 2009’dan bu yana ilk kez yarı final oynaması olacak. Hollanda da son 2 Avrupa Şampiyonası’nda kürsünün dışında kaldı, 7. ve 9. sırada yer aldı. Portakallar en son 2009’da gümüş madalya elde ederken, 2003’te yarı finale çıkmış, 1995’te de altın madalyanın sahibi olmuştu. Bu arada Filenin Sultanları, son 4 takım arasına girerek, 2017 Avrupa Şampiyonası’na doğrudan katılma, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemelerine gitme hakkını elde etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ