MENÜ

Ekpe Udoh: Obradoviç için geldim

Türkiye ve Avrupa basketbolu hakkında çok fazla bilgiye sahip olmadığını dile getiren Fenerbahçe'nin yeni transferi Ekpe udoh, “Ama Obradovic'i çok iyi tanıyordum. Fenerbahçe'de olmak kariyerim için büyük bir fırsat” dedi.

Ekpe Udoh: Obradoviç için geldim

Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Ekpe Udoh, Avrupa basketboluna biraz uzak bir isim. 2010’da 1. tur 6. sıradan seçilerek NBA’e adım atan nijerya asıllı pivot, lokavt döneminde bir dönem formasını giydiği israil’in Bnei Herzliya takımı dışında kariyerini Amerika’da geçirdi. golden state, Milwaukee ve Los Angeles Clippers formaları giyen; tam adı Ekpedeme Friday ‘Ekpe’ udoh olan atletik uzun, artık sarı-lacivertli forma için ter dökecek.

Hazırlık döneminde beklentilerin üzerine çıkan Ekpe, türkiye’ye gelmeden Fenerbahçe ve türk basketbolu hakkında fazla bilgiye sahip olmadığını belirterek, “Ama coach Obradovic’i çok iyi tanıyordum. Euroleague de Avrupa’nın ‘premium’ ligi. Büyük bir coach ve büyük bir lig benim için fırsattı. Fenerbahçe’ye gelerek kariyerim açısından doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum” dedi.

'Burası çok fiziksel'

NBA ile Avrupa basketbolu arasındaki farkları da bildiğini ifade eden tecrübeli pivot, “Burada çok sert ve fiziksel basketbol oynanıyor. iyi defans yapmak zorundasınız. nBA’de ise birebir ağırlıklı basketbol oynanıyor. Atletizm ön planda. Açık alan basketbolu tercih ediliyor. Avrupa’da ise daha çok yarı saha basketbolu, taktiksel ağırlı basketbol oynanıyor. Ben uyum sorunu yaşayacağımı sanmıyorum. Benden istenenleri biliyorum ve takım için en iyisini yapmaya çalışacağım” ifadesini kullandı.

1 numara olacağız


Milli takım’da bulunan oyuncular nedeniyle hazırlık dönemini faydalı geçiremediklerini söyleyen udoh, “sistemi inşaa halindeyiz. çok çalışıyoruz. Amerika’ya gittiğimizde nasıl bir takım olduğumuzu göreceğiz. ilk defa tam kadro gidiyoruz ve NBA takımları ile yapacağımız maçlar bizim için ölçü olacak. Fenerbahçe’de hedeflerin büyük olduğunu biliyorum. Hangi kupada mücadele ediyorsak o kupaların hepsini almak istiyoruz. Hedefimiz bütün kupalarda bir numara olmak” iddiasında bulundu.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ