MENÜ

Chelsea 1-3 Southampton

İngiltere Premier Lig'in 8. haftasında Chelsea sahasında Southampton'a 3-1 mağlup oldu.

Chelsea 1-3 Southampton

Costa cezalı, Pedro, Remy ve Matiç Mourinho'nun hışmına uğramış.Chelsea ısınırken kaptan Terry'ye seyirci sevgi gösterisinde bulundu.

Chelsea öne geçti

Willian 10. dakikada soldan Hazard'ın düşürülmesi sonucu kazanılan serbest vuruşu kullandı. Top kimseye değmeden uzak direğe çarparak filelere gitti. Golde kaleci Davis kadar Defansın da hatası vardı.

16. dakikada Steven Davis'in müsait durumda vuruşu yandan auta gitti. Hazard bugün maça çok iyi başladı.

İlk 25 dakikada oyunda Chelsea üstünlüğü vardı. Hazard driplingle rakip üzerine gidiyor. Boşa çıkıp top alıyor. Geçen seneki Hazard gibi. Fabregas'ın pasında Oscar'ın vuruşu kaleci Davis'te kaldı.

Mane iki kere kendini yere atınca hakem Robert Madley tereddütsüz sarı kartını çıkardı.

Southampton atağını Cahill kornerle önledi. Gelen topu Begoviç kornere çeldi.

42. dakikada Mane'nin şık pasında eski Chelsea oyuncusu Bertrand'ın gollük vuruşunu Begoviç önledi.

Southampton beraberliği yakaladı

43. dakikada Soares uzaktan bir orta yaptı, Pele enfes bir göğüs pasıyla topu Davis'e indirdi. Davis çok sert vurdu ve top Begoviç'in sağından filelere gitti.

İlk yarıda Chelsea geçen oynadıkları maçlara nazaran daha dikkatli, yardımlaşan ve birbirini tamamlayan bir görüntü verdi. İkinci golü bulamadılar. Southampton'un golünde yapacakları bir şey yoktu. Stamford Bridge'de ilk yarı 1-1'lik skorla bitti.

İkinci yarı başlerken Ramires'in yerine Matiç oyuna girdi.

48. dakikada Chelsea defansından hata üstüne hata sonrası Southampton, Mane ve Word-Prowse'un şutları ile gole çok yaklaştı. Chelsea iyi başladığı maçta devre sonunu getiremedi. İkinci yarıya da Mourinho'nun istediği gibi başlayamadı. 41.642 seyirci şu ana kadarki en fazla seyirci rakamı Stamford Bridge'de bu sezon.

Southampton bir kez daha öne geçti

60. dakikada Bertrand'ın pasında Pele topu defansın arkasına kaçan Mane'ye verdi. Cahill ve Terry'nin arasından Mane topu filelere gönderdi.

Geçen sezonun şampiyonuna ne oldu bu sene anlamak çok zor bu sezon. İlk yarıya birbirini destekleyen bir takım havasında başladılar devreyi gol yemeden bitiremediler.

Fark ikiye çıktı

72. dakikada Southampton kontratağı Pele-Mane sol taraftan vuran Pele topu Chelsea filelerine gönderdi.

Her takım oyundan düşebilir fakat takımın omurgasının oyundan düşme lüksü yoktur. Kendi seyircisi önünde bu kadar ezilme lüksü olamaz. 12 dakikada 2 gol yemez kendi sahasında. Tadiç düzgün vurabilse dördüncü golü atabilirdi. Şampiyona ne oldu anlaması biraz zor. Deplasmana gelen 1500 Southampton taraftarı takımını destekledi.

Stamford Bridge'de son düdükle beraber homurdanmalar başladı. Chelsea diğer maçlarına nazaran iyi başladığı ve ilk golü bulduğu maçta Southamptona 3-1 yenildi.

Yarın Emirates'te Arsenal-Manchester United maçında buluşmak üzere Stamford Bridge'den selamlar sevgiler.

Edip ADANIR / Stamford Bridge


Takım Kadroları;

Chelsea: Begovic, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires Booked (Matic - 45' ), Fàbregas, Willian (Remy - 64' ), Oscar, Hazard, Falcao Booked.

Yedekler: Zouma, Baba, Pedro, Remy, Matic (Remy - 73' ), Blackman, Loftus-Cheek.

Southampton: Stekelenburg, Soares, Fonte, van Dijk, Bertrand Booked, Romeu Booked (Ward-Prowse - 45' Booked), Wanyama, Mané Booked (Yoshida - 92' ), Davis, Tadic (Rodriguez - 78' ), Pellè Booked.

Yedekler: Davis, Yoshida, Long, Rodriguez, Martina, Ward-Prowse, Juanmi

Hakem: Robert Madley

Seyirci sayısı: 41.642

Haberin Devamı
YORUM YAZ