MENÜ

Başakşehir 0-2 Galatasaray

Astana deplasmanından alınan 2-2'lik sonucun ardından lige dönen Aslan, Başakşehir'e karşı mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. İlk yarıdaki oyun hiç tat vermedi. İkinci yarıda ise sahada daha istekli bir Galatasaray vardı. Sarı-Kırmızılılar, önce Podolski'yle öne geçti, ardından Umut Bulut'la farkı 2'ye çıkararak finali yaptı. Galatasaray, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Başakşehir 0-2 Galatasaray

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Başakşehir ile karşı karşıya geldi.

Burak Köse / fanatik.com.tr

Karşılaşma konuk takım Galatasaray'ın vuruşuyla başladı. Galatasaraylı taraftarının yoğun desteği var... Başakşehir'de hava 18 derece.

Mücadelenin ilk dakikalarında oyun temposu düşüktü. Bu dakikalarda her iki kalede de gol pozisyonu olabilecek bir tehlike yaşanmadı.

11. dakikada gelişen Başakşehir atağında Muslera'ya doğru gelen topu Hakan Balta kesti. Balta'nın ayağından açtığı top sonrası Galatasaray cephesinde bir an için yürekler ağza geldi. Başakşehirli futbolculardan önce topu alan Carole, tehlikeye engel oldu.

Wesley Sneijder, 13. dakikada bir sakatlık geçirdi. Bir süre yerde kalan yıldız oyuncu sağlık görevlilerinin beklemeden kalktı ve devam etti.

Başakşehir'de ilk 15 dakika geride kalırken her iki takımın da henüz şutu bulunmuyor.

Bilal Kısa, 17. dakikada ceza sahasının oldukça gerisinden kaleyi denedi ancak isabet sağlayamadı. Başakşehir'de kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına geçen Emre Belözoğlu, içeriye ortaladı. Kaleye giden topu Muslera kontrol etti.

Karşılaşmada şimdiye kadarki en net fırsat 21. dakikada geldi. Carole, soldan içeriye ortaladı. Kale dibinde bulunan Podolski, topa vuramadı! Başakşehirli Ferhat, Alman futbolcunun pozisyonunu bozdu...

Top ağlarda ama...

24. dakikada Sinan Gümüş, şık bir şekilde topu Podolski'ye bıraktı. Kaleyi karşısında gören yıldız futbolcu ağları havalandırdı ama hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

27. dakikada Enver Cenk ceza sahası içinde yerde kaldı. Gözler hakemdeydi ama Serkan Tokat "devam" dedi.

Podolski, 32. dakikada sağ kanattan içeriye ortaladı. Podolski'nin ortasında Sneijder, ceza sahası içerisinden kaleye şık bir şut gönderdi ancak top farklı bir şekilde auta gitti. Galatasaray, 37. dakikada gole bir kez daha yaklaştı. Yasin Öztekin'in pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Sneijder, çaprazdan kaleyi denedi ancak top dışarı çıktı.

Mehmet Batdal zoru başardı!

45. dakikada Visca'nın pasında kalenin önünde bekletmeden vuran Mehmet Batdal, Muslera'ya takıldı. İnanılmaz bir gol kaçtı! İlk yarıda gol sesi çıkmadı.

Galatasaray, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Sakatlanan Denayer'in yerine Sabri Sarıoğlu oyuna girdi.

50. dakikada Edin Visca, ceza sahasına girer girmez sert bir şut çıkardı. Muslera, Visca'nın şutunu iki hamlede kontrol etti. 61. dakikada bu kez Enver Cenk kaleyi denedi. Top bir kez daha Muslera'nın ellerinde kaldı.

Galatasaray, 63. dakikada bir oyuncu değişikliği daha gerçekleştirdi. Sinan Gümüş oyundan alındı. Sinan'ın yerine Umut Bulut dahil oldu.

Galatasaray, bu dakikalarda topa sahip olma oranlarında %59'a %41 önde...

İlk isabetli şutta top ağlarda! Podolski...

Galatasaray, 77. dakikada golü buldu. Lionel Carole'ün ortasında top savunmadan sekerek Lukas Podolski'nin önünde kaldı. Alman yıldız, çaprazdan sol ayağıyla ağları havalandırdı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Ev sahibi Başakşehir, 81. dakikada gole yaklaştı. Edin Visca, ceza sahası dışından sert gönderdi, top az farkla auta gitti.

Umut yine attı


Geçen hafta Antep'e karşı galibiyet golüne imza atan Umut Bulut, Başakşehir'de bir kez daha sahne aldı. 84. dakikada Sneijder pasında kaleyi boş bulan golcü oyuncu ağları sarsarak farkı 2'ye çıkardı.

90+5'te Doka ceza sahası çizgisinden kaleyi denedi. Muslera topu güçlükle kornere çeldi.

Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı. Karşılama, Galatasaray taraftartarların hep bir ağızdan söylediği şarkılarla son buldu. Galatasaray, Süper Lig'in 7. haftasında Başakşehir'e karşı kazanarak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

İlk 11'ler

Galatasaray: Muslera, Denayer, Chedjou, Hakan, Carole, Bilal, Selçuk, Yasin, Sneijder, Podolski, Sinan Gümüş.

Başakşehir: Volkan, Ferhat, Yalçın, Bekir, Mahmut, Badji, Cenk Ahmet, Emre Belözoğlu, Visca, Enver Cenk, Mehmet Batdal


Jason Denayer isyan etti

Haberin Devamı
YORUM YAZ