MENÜ

Trabzonspor 1-2 Torku Konyaspor

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Trabzonspor, evinde Torku Konyaspor'a 2-1 mağlup oldu. Torku Konyaspor'un gollerini Meha ve Traore atarken, Bordo Mavililer'in golü Medjani'den geldi. Bordo Mavililer'de Erkan Zengin, 90+4'te kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Trabzonspor 1-2 Torku Konyaspor

Spor Toto Süper Lig'de 10 puanla 8. sırada yer alan Trabzonspor, 7. haftada Torku Konyaspor'u konuk etti. Trabzonspor maça 'Esteban, Cavanda, Mustafa Yumlu, Douglas, Constant, Medjani, Okay Yokuşlu, Yusuf, Marin, Erkan, N'Doye' 11'iyle başladı.

Aykut Kocaman ise sahaya 'Serkan, Ömer Ali, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu, Holmen, Ali Çamdalı, Bajic, Traore, Meha, Rangelov' isimlerini sürdü.

Mücadeleye Torku Konyaspor başladı. Karşılaşmanın ilk 15 dakikası ortada geçti. Her iki takım da orta sahada mücadelelerini gerçekleştirdi. Takımlar rakip kaleye tehlikeli bir atak gerçekleştiremedi.

Maçın 22. dakikasında Torku Konyaspor, yaklaşık 30 metreden frikik kazandı. Topun başına gelen Meiha, şutunu attı ve top az farkla yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın 27. dakikasında Trabzonspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Marko Marin ceza sahasına ortasını gönderdi. N'Doye kafa vurmak istedi ancak Konyaspor kalecisi Serkan Kırııntılı çift yumrukla topu uzaklaştırdı. Meşin yuvarlak penaltı noktası üzerinde Medjani'nin önünde kaldı. Medjani şutunu attı, N'Doye son anda dokundu ancak Serkan Kırıntılı'nın çıkması sonucu kaleyi korumak için gelen savunma topu uzaklaştırdı.

Maçın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

İkinci yarı hızlı başladı


Karşılaşmanın ikinci yarısına Trabzonspor etkili başladı. Dakikalar 47'yi gösterdiğinde Yusuf Erdoğan Yaklaşık 20 metreden frikik kullandı. Genç futbolcunun şutu direkten geri geldi.

Kontra, penaltı ve gol


Mücadelenin 48. dakikasında Torku Konyaspor kontratağında Rangelov, topla birlikte orta sahadan ilerledi. Ceza sahası içerisine doğru girdikten sonra Mustafa Yumlu'nun müdahalesi sonrası yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. 51. dakikada Meha topun başına geldi. Arnavut asıllı futbolcu şutunu attı ve Konyaspor'u 1-0 öne geçirdi.

Trabzon aradığı golü buldu


Yediği golden sonra Torku Konyaspor kalesine yüklenen Bordo Mavililer, aradığı golü 59. dakika buldu. Sol kanattan Constant ceza sahasına doğru ortasını gönderdi. Oraya bindirme yapan Medjani kafa vuruşunu gerçekleştirdi ve Trabzonspor 1-1'lik eşitliği yakaladı.

Bordo Mavililer'de 70. dakikada Dame N'Doye'nin yerine Oscar Cardozo oyuna dahil oldu.

Konya karşılık verdi

Trabzonspor, golden sonra ataklarını sürdürdü. Ancak Torku Konyaspor'un golüne engel olamadı. Dakikalar 70'i gösterdiğinde Torku Konyaspor, bir kontratak daha gerçekleştirdi. Abdou Razack Traoré Savunma arkasına sarktı ve topla buluşarak kaleci Esteban ile karşı karşıya kaldı. Traore, şutunu attı ve skoru 2-1'e taşıdı.

Trabzonsporlu futbolcu Erkan Zengin, dakika 90+4'te ikinci sarı karttan kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Maçın geriye kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Bordo Mavililer, sahasında Torku Konyaspor'a 2-1 mağlup oldu.

Maç sonrasında olay


Karşılaşma sonrasında Trabzonsporlu futbolcular hakem Süleyman Abay'a itirazda bulundu. Yedekte bulunan Salih Dursun, gösterdiği tepkiden ötürü sarı kart gördü. Ayrıca Bordo Mavili takımın taraftarları, Torku Konyaspor ve hakem Süleyman Abay'ı yuhladı. Daha sonra saha içerisine yabancı maddeler atılırken, Konyasporlu futbolcular, sahadan koşarak ayrıldı. Bu arada 2 taraftar sahaya girerek soyunma odasına doğru koşmaya başladı. Ancak güvenlik güçleri taraftarlara engel oldu. Ayrıca bir futbolsever de bayılarak ambulansa doğru götürüldü.



Traore'nin boşu yok


Konyasporlu Traore, bir Trabzonspor maçını daha harikalar yaratarak tamamladı. Daha önce çıktığı 4 maçta da rakip fileleri havalandırmayı başaran Yeşil-Beyazlı oyuncu, seriyi böylece 5’e çıkartmış oldu. Maçın ikinci yarısının ortalarında oyunun kopma anlarında şık bir vuruşla Trabzonspor kalecisi Esteban’ı mağlup eden Traore, takımına çok önemli bir galibiyet getirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ