MENÜ

Sivasspor 2-2 Mersin İdmanyurdu

Spor Toto Süper Lig'in 7. hafta açılış maçında Sivasspor ile Mersin İdmanyurdu 2-2 berabere kaldı.

Sivasspor 2-2 Mersin İdmanyurdu

Sivasspor öylesi iştahlı başladı ki geceye, henüz dakika 3’te kornerden gelen topa John Boye kafayı çaktı ve topu çatala bıraktı: 1-0. Bülent Korkmaz risk almaktan ve mücadeleden asla korkmaz ama açık söylüyorum ‘efsane kaptanın Mersin’de işi kolay olmaz.’ Niçin? Akdeniz’in incisi Mersin’in elektriksel donanımında enerji arızası var da onun için!

İlk not alabildiğim konuk hücumu ancak dakika 27’de gelişti ve top Nakaoulma tarafından havaya dikildi. 30’da Mitroviç’in çizgiden topu çıkarması, ardından kabullenilmesi zor hatası, Muammer’in kaledeki başarısı 40’a kadar devam etti.

Ziya’nın başlattığı ev sahibi atağı, Burhan tarafından olgunlaştırıldı ve Kone tarafından mükemmel süslenip paketlendi ve şahane bir gol daha Sivasspor adına geldi: 2-0. Dakika 44’te de Mehdi bomboş topu Muammer’e adeta geri pası gibi verdi ve devre arası geldi.

Sivas kıl payı kurtuldu

İkinci yarı olumlu değişiklerle sonuca razı olmamaya kararlı Mersinliler ve 2-0’ı adeta yeterli gören Sivaslılar’ın renkli, heyecanlı, keyifli futbol mücadelesi vardı. Bu arada MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu’nu kutlamak isterim. Gencecik isimleri futbol dünyamıza armağan ediyor. Ümit Öztürk’ün beklentileri ve ümitleri heba etmeyeceği kanaatindeyim yani. 56’da İbrahim’in Welliton’u ceza sahasında yere indirmesine penaltı çaldı, ardından da kırmızıyı çıkardı.

İbrahim utanmasa, sanırım genç hakemi kararı ve netliğinden dolayı alkışlardı. 57’de Vederson penaltı atışını kullandı ve durumu 2-1’e taşıdı. 10 kişi kalan Sivasspor karşısında MİY daha etkili ve geleceğe dönük ümitliydi. Oyuna girdiği andan itibaren etkili olan Pedriel, 82’de Sivasspor savunma defosunu affetmedi ve skoru 2-2’ye getirdi.

88’de Welliton’un infaz girişiminden Sıvasspor paçasını Yiğit sayesinde kıl payı kurtardı. Vaziyet 2-2’ye bağlandı. Ev sahibi müsabakayı ilk devrede kazandım zannetmenin rahatsızlığını, konuk ise yenik durumda da olsa, ikinci yarı mücadeleye başlamanın ve oyuna asılmanın yararını yaşadı. Güzel maçtı...

90+ Oğuz Dizer

Haberin Devamı
YORUM YAZ