MENÜ

Eylül maçı büyük şans

Muhabirimiz Metin Karabaş'ın Astana izlenimleri... 5 saatlik yolculuğun ardından Astana'ya indiğimizde hatırı sayılır bir soğuk karşıladı bizi. Galatasaray'ın bu deplasmanı eylül ayı sonunda oynaması büyük şans. Kazakistan'da kış aylarında maç yapmak diğer takımlar için hiç kolay olmayacak.

Eylül maçı büyük şans

İstanbul’dan yaklaşık 5 buçuk saat süren yolculuğun ardından Astana’ya indiğimizde hatırı sayılır bir soğuk karşıladı bizi. Aslında bu benim için sürpriz olmasa da Galatasaray’ın bu deplasmanı eylül ayı sonunda oynamasının büyük şans olduğunu düşündüm. Kazakistan’da kış aylarında maç yapmanın hiç de kolay olmayacağını yaşayarak anlamış olduk.

Adeta şantiye alanı

Gelişmekte olan şehir adeta bir şantiye alanı. Bozkırın ortasında yükselen gökdelenler, alışveriş merkezleri, gösterişli yapılar şehrin geleneksel yapısının değişimini simgeliyor. Yapılaşma o kadar hızlı ilerliyor ki bundan birkaç sene sonra bu şehre gelsem boş bir alan görme şansımın olacağından emin değilim.



Futbola ilgi çok az

Futbol alanında Avrupa’nın bir hayli gerisinde olan Kazakistan’da aslında Şampiyonlar Ligi’nin de büyük ilgi gördüğü söylenemez. Günlük yaşantısını sürdüren Astanalılar’ın, bugünkü maçı da çok önemsedikleri söylenemez. Şehirde bu büyük organizasyona ilgi gösterdikleri söylenemez.



Suni çime dikkat...

Astana ile ilgili söylenecek bir diğer konu da hava koşulları. Sabah güneşi ile başladığımız günün öğle saatlerinde sağnak yağmura yakalandık. Bugünkü maç esnasında da değişen hava koşulları özellikle suni çime yabancı olan Galatasaraylı oyuncuların krampon seçiminde çok dikkatli olmalarını gerektiriyor.

Metin Karabaş

FOTOĞRAFLAR: MURAT AKBAŞ

Haberin Devamı
YORUM YAZ