MENÜ

Arsenal 2-3 Olympiakos

UEFA Şampiyonlar Lİgi F Grubu 2. maçında Arsenal sahasında Olympiakos'a 3-2 yenildi.

Arsenal 2-3 Olympiakos

Arsenal 18 senedir Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalıyor. Hayırlara vesile olsun da görüntü var, motor yok.

Mesut yine santrfor arkası Sanchez sol kanatta başladı. 10. dakikada Sanchez'in pasında Chamberlain ceza sahasına topla girdi vuruşu yan ağlarda kaldı.

Bir dakika sonra yine Sanchez orta sahadan topu Walcott'un önüne yuvarladı müsait durumda ancak Walcott çok kötü vurdu. Arsenal iki pasta iki dakikada Olimpiakos kalecisiyle karşı karşıya kaldı.

28. dakika Arsenal daha iyi oynayan gol pozisyonuna giren takım fakat gol yok.

Olympiakos öne geçti

32. dakikada Coscielny ve Gabriel'in uzaklaştıramadığı top defansa çarpıp kornere gitti. 33. dakikada kornerden gelen topa Pardo ceza sahası çizgisinden vurdu. Ospina'nın sağından top filelere gitti.

Arsenal beraberliği yakala

35. dakikada soldan Sanchez pasını Walcott'a verdi. Soldan vuruşunda kalecinin büyük hatasından sonra top filelere gitti ve oyunda eşitlik var.

Olympiakos bir kez daha öne geçti

40. dakikada Fortounis korner kullandı. Ospina topu elinden kaçırdı. Devamlı konu mankenliği yapan 5. hakem golü verdi.

Patron iki dünya çapında kalecim var dedi. Tercihini Ospinadan yana kullandı. Ospina tuttuğu topu elinden kaçırdı. Beşinci hakem 'Oyunda ben de varım ' dedi golü verdi.

İlk yarıya iyi başlayan Arsenal girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Koscielny-Gabriel ikilisinin kötü oyununa Ospina da eklenince Emirates'te ilk yarıyı Olympiakos 2-1 önde kapadı.


Bugüne kadar hiç görmedim beşinci hakemin etliye sütlüye karıştığını. Konu mankenliğinden başrole çıktı bu akşamki beşinci hakem. Monitörden tekrar baktım resmen gol.

Arsenal daha doğrusu Sanchez ikinci yarıya iyi başladı. 58. dakikada Koscielny sakatlandı onun yerine Mertesacker oyunda. Olympiakos oyunu kendi sahasında kabul ediyor. Coquelin'in yerine Ramsey oyunda.

Arsenal, Olympiakos kalesinde karambolden sonuç alamadı. Walcott üç oyuncuyu ipe dizdi son vuruşu yapamadı. 63. dakikada Cazorla'nın şutunda kaleci Gago başarılıydı.

Arsenal bir kez daha beraberliği yakaladı

65. dakikada Walcott sağdan ortaladı Sanchez kafayı vurdu ve maça eşitliği getirdi.

Olympiakos anında cevap verdi

Sanchez'in golünden bir dakika sonra Olympiakos bir kez d aha öne geçti. İkinci yarıda oyuna giren Finnbogason, Pardo'nun pasına dokundu ve takımını 3-2 öne geçirdi.

75. dakikada Mesut'un serbest vuruşunda kaleci Roberto başarılıydı.

Arsenal tarihinde Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Zagreb yenilgisinden sonra bu akşam ilk defa ilk iki maçını kaybetti. Ospina'nın acemice yediği gol ve Arsenal'in beraberlik golünden bir dakika sonra gol yemesi affedilir gibi değil.

Highbury'de hot dog satan adam da biliyor Arsenal'in Şampiyonlar Ligi'ni kazanamayacağını, fakat bu akşam oynadıkları futbol gerçekten çok kötüydü. Ospina ve Gabriel oynadıkları müddetçe Arsenal'in işi zor. Birinin devamlı oynaması diğerinin sinirlerine hakim olması şart.

Edip ADANIR / Londra


Takım Kadroları;

Arsenal: Ospina, Bellerín (Campbell - 86' ), Gabriel Booked, Koscielny (Mertesacker - 57' ), Gibbs, Cazorla, Coquelin (Ramsey - 60' ), Oxlade-Chamberlain, Özil Booked, Sánchez Booked, Walcott.

Yedekler: Debuchy, Mertesacker, Ramsey, Monreal, Chambers, Campbell, Cech.

Olympiakos: Jimenez Gago Booked, Elabdellaoui, Botia, Siovas, Salino, Cambiasso Booked, Kasami, Pardo, Fortounis Booked (Vouros - 87' ), de Freita Couto Júnior (Santos Fortes - 73' ), Ideye (Finnbogason - 45' Booked )

Yedekler: Finnbogason, Dominguez, Pulido, Masuaku, Vouros, Kapino, Santos Fortes.

Hakem: Bas Nijhuis

Haberin Devamı
YORUM YAZ