MENÜ

Semih Erden yeni sezondan umutlu

Basketbol Süper Lig ekiplerinden Darüşşafaka Doğuş'un milli oyuncusu Semih Erden, "Deneyimli oyunculardan kurulu bir ekip olduğumuz için iyi bir çıkış yakalarsak, bizim için güzel ve keyifli bir sezon olur" dedi.

Semih Erden yeni sezondan umutlu

Semih Erden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, A Milli Takım ile Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın ardından yeni takımına katıldığını, herkesin birbirini tanıma aşamasında olduğunu söyledi.

Hırvatistan’da katıldıkları Zadar Doğuş Basketbol Turnuvası’nın kendileri için iyi bir sınav olacağını kaydeden Semih Erden, şöyle konuştu:

"Avrupa Ligi deneyimi olan takımlarla oynamak hem birbirimizi tanıma hem de teknik açıdan güzel oluyor. Türkiye Ligi, Avrupa’daki en iyi liglerden bir tanesi. Ciddi paralar ödenerek, çok güzel takımlar oluştu. Türk basketbolunun kalitesi arttı, umarım bu hep böyle devam eder. Hem bizim için hem de Türk basketbolu için önemli. Biz yeni bir takımız, şimdiden bir şey kestirmek çok zor. Takım daha oturmadı. Deneyimli oyunculardan kurulu bir ekip olduğumuz için iyi bir çıkış yakalarsak, bizim için güzel ve keyifli bir sezon olur."

Avrupa Basketbol Şampiyonası

Milli basketbolcu, Avrupa Basketbol Şampiyonası’na çok iyi başladıklarını, aralarına yeni katılan oyuncularla kimyası iyi bir takım haline geldiklerini kaydetti.

Şampiyonada "turnuva şanssızlığı" yaşadıklarını belirten Semih Erden, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk grupta çok önemli rakiplerle karşılaştık, zaten bir tanesi de şampiyon oldu. Almanya’da hedeflediğimiz şekilde 3 galibiyet aldık. İspanya ve Almanya’nın yenilmeleriyle dördüncü sırada kaldık ve Fransa ile eşleştik. Fransa karşısında daha iyi olabilirdik. Fransa önünde 27 bin taraftarının desteğiyle mücadele ettik ve istediğimizi yapamadık. İlk 2 periyot iyi oynadık, zaman zaman öne geçtiğimiz de oldu ancak daha sonra fark açıldı. Olimpiyatlar için bir şansımız daha var, eğer bu şansı yakalarsak milli takımı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Daha iyi, daha tecrübeli bir takım olacağız. Olimpiyatlara hak kazanmak istiyoruz."

Kendisinin performansı

Performansının artmasında bir çok faktör olduğunu anlatan Semih Erden, Anadolu Efes’ten ayrıldıktan sonra çok büyük motivasyon ve enerjiyle çalıştığını kaydetti.

Milli basketbolcu, geçen sene Fenerbahçe’de Obradovic’le çalışmanın kendisine çok önemli bir tecrübe kattığını belirterek, şöyle konuştu:

"Fenerbahçe’de İlker hoca ve teknik ekip de bana çok yardım etti. Orada tam bir aileydik, onun dışında ailem, sevdiklerim, abilerim yanımdaydı. Kerem Tunçeri bu süreçte önemli rol oynayanlardan bir tanesi. Sadece çalışmak, basketbolu benimsemek ve bazı şeylerin farkına varmak hayatımdaki değişikliği getiriyor. Çok şükür önce Fenerbahçe’de sonra milli takımdaki güzel dilekler, güzel mesajlar onore edici, gurur verici. Bunu burada da devam ettirmek istiyorum. Kendime, aileme, arkadaşlarıma ve tüm taraftarlara layık olmaya çalışacağım."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ