MENÜ

Voleybolda Milli heyecan başlıyor!

Türkiye'nin milli heyecanı bu kez voleybolda yaşanacak. Dün Belçika'ya giden Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası'nda kürsü mücadelesi verecek. Ay-Yıldızlılar ilk sınavına yarın Azerbaycan karşısında çıkacak

Voleybolda Milli heyecan başlıyor!

Filede sezonun en önemli ve son uluslararası organizasyonu olan DELA Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda heyecan yarın başlayacak.

Avrupa’nın en iyi takımlarının madalya mücadelesi vereceği organizasyonda 4 grupta 16 takım yer alırken, Türkiye, B Grubu’nda Macaristan, Belçika ve Azerbaycan ile karşılaşacak. 3 gün sürecek grup maçlarının ardından, grup birincileri çeyrek finale yükselecek, 2. ve 3. sırayı alan takımlar ise play-off gruplarında, ‘tur’ şansı arayacak. Türkiye, şampiyonadaki grup maçlarını Belçika’nın Anvers kentinde oynayacak. Filenin Sultanları, gruptan çıkması durumunda play-off ve çeyrek final maçlarına da yine Anvers’te çıkacak.

İki madalyamız var


Şampiyonada, yarı final ve finallere ise Hollanda’nın Rotterdam kenti ev sahipliği yapacak. A Milli Bayan Voleybol Takımı’nın, ilki 1949 yılında yapılan Avrupa Şampiyonası’nda, biri gümüş diğeri bronz olmak üzere iki madalyası bulunuyor. Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı 2003 yılında Avrupa ikincisi olan A Milliler, 2011’deki organizasyonda ise Sırbistan ile Almanya’nın arkasından 3. sırayı elde ederek, şampiyona tarihindeki 2. madalyasını kazandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ