MENÜ

PTT 1. Lig'de zirve Ümit Özat'lı Samsunspor'un

PTT 1. Lig'de 5. haftada Boluspor'u 3-0 mağlup eden Ümit Özat'ın çalıştırdığı Samsunspor, ilk kez liderliğe yükseldi.

PTT 1. Lig'de zirve Ümit Özat'lı Samsunspor'un

Ziraat Türkiye Kupası 2. tur maçları nedeniyle cuma, cumartesi ve pazar günleri oynanan 5. hafta müsabakalarında sadece 1 maç berabere biterken, deplasman takımları 5, ev sahibi ekipleri ise 3 galibiyet aldı.

Takımların 31 gol attığı 5. haftanın ardından 6 gole ulaşan Serdar Özbayraktar gol krallığı listesinde ilk sırada yer alırken, bu futbolcuyu 5 golle Adana Demirspor'dan Pote izledi. 5 haftada 107 gole ulaşıldığı ligin bu sezonki 100. golünü Adana Demirsporlu Zafer Çevik kaydetti.

Toplam 56 sarı ve 7 kırmızı kartın kullanıldığı 5. haftada kırmızı kartların çokluğu dikkati çekti. Adanaspor ve Kayseri Erciyessporlu oyuncular 2'şer kırmızı kartla cezalandırılırken, Kayseri Erciyesspor-Kardemir Karabükspor ve Yeni Malatyaspor-Elazığspor müsabakalarında hakemler 8'er sarı ve 2'şer kırmızı kart kullandı.

Bu haftaki maçların ardından Kardemir Karabükspor'dan Simon Zenke 4. sarı kartını görerek cezalı duruma düştü.

İlk gol atanlar üstünlüğünü koruyamadı

Ligde bu haftaki 3 müsabakada ilk golü atan takımlar bu üstünlüklerini koruyamadı.

Karşıyaka 2-0 öne geçtiği müsabakada 1461 Trabzon karşısında 6 dakikada kalesinde gördüğü gollerle rakibine 3-2 yenildi.

Balıkesirspor ise 2-0 üstünlük kurduğu, daha sonra 2-2 beraberliğin olduğu müsabakada bir kez daha öne geçmesine rağmen sahadan 1 puanla ayrıldı.

İki Ege temsilcisinin karşılaştığı müsabakada ise Denizlispor, ilk gol sevincinin yaşadığı karşılaşmada Göztepe'ye 2-1 mağlup oldu.

Samsunspor'u durduran yok

Ligde namağlup 3 ekipten biri olan Samsunspor, Boluspor karşısında 3-0'lık sonuçla 3 puanı aldı.

Haftayı averajla lider tamamlayan ve 2 haftadır kalesinde gol görmeyen Samsunspor, bu sezon 3. galibiyetini elde etti. Ligde henüz galibiyeti bulunmayan Boluspor ise 2. kez sahadan puansız ayrıldı.

Balıkesir'de 6 gol var, kazanan yok

Haftanın açılış maçında Balıkesirspor, 2-0 öne geçmesine rağmen Adanaspor'un 2-2 beraberliği yakaladığı karşılaşmada bir kez daha üstünlük kurdu. Ancak Adanaspor bir gol daha bulunca müsabaka 3-3 berabere sona erdi. 2 oyuncusunun kırmızı kartla cezalandırıldığı Adanaspor, müsabakayı 9 kişi tamamladı. Balıkesirspor, 5. haftada 3. kez sahadan 1 puanla ayrıldı.

Denizlispor, kötü gidişe "dur" diyemedi


Ligde ilk hafta Alanyaspor'u yendikten sonra üst üste 3 maçını mağlubiyetle kapatan Denizlispor, evinde ağırladığı Göztepe karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen daha sonra kalesinde gördüğü 2 golle müsabakadan 2-1 mağlup ayrıldı.

İddialı kadrosuyla hedefini Süper Lig olarak koyan Göztepe, 5. haftada 2. galibiyetini aldı. İlk 3 hafta yabancı oyuncularının golleriyle puan kazanan, geçen hafta gol atamayan Göztepe, bu hafta yerli oyuncularının golleriyle 3 puana uzandı.

Karşıyaka üstünlüğünü koruyamadı

İzmir Atatürk Stadı'nda 1461 Trabzon'u ağırlayan Karşıyaka, 59. dakikada 2-0'lık skoru yakalamasına rağmen 61. dakikadan itibaren 6 dakikada kalesinde 3 gol gördü.

Müsabakadan 3-2 mağlup ayrılan yeşil-kırmızılı ekipte, Berkay Can Değirmencioğlu oyunun son bölümünde kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Altınordu ilk galibiyetini aldı

Geçen sezonun ikinci devresinde gösterdiği performansla herkesin dikkatini çeken ve play-off'u kaçıran Altınordu, bu sezon iyi başlayamadığı ligde ilk galibiyetini 5. haftada Alanyaspor karşısında aldı.

Rakibini 3-1'lik skorla geçen İzmir temsilcisi, puanını 5'e yükseltti. 4 puanda kalan Alanyaspor ise Denizlispor ve Yeni Malatyaspor maçlarının ardından 3. yenilgisini aldı.

Şanlıurfaspor'da "Hüseyin Dağ" faktörü


Ligde bu sezon ilk teknik direktör değişikliği yapan takım olan Şanlıurfaspor, Hüseyin Dağ'la çıktığı ilk maçta Giresunspor'u 1-0 yenmeyi başardı.

İlk galibiyetini alan Şanlıurfaspor, rakibine de 3 hafta sonra ikinci mağlubiyetini aldırdı.

Adana Demirspor liderliği kaptırdı

Ligde ilk 4 haftayı lider tamamlayan Adana Demirspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenilerek, hem namağlup unvanını hem de liderliği kaybetti.

Yoluna yenilgisiz devam eden Gaziantep temsilcisi ise 2. galibiyetine ulaştı. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un bu sezon transfer ettiği Sırp oyuncu Kojic, 5. maçında 3. golüne ulaşırken, İshak Çakmak 60'ıncı PTT 1. Lig maçında ilk kez gol sevinci yaşadı.

Kardemir Karabükspor 3 puanı 3 golle aldı

Ligde ilk 2 maçını kayıpsız geçtikten sonra 2 hafta sadece 1 puan alabilen Kardemir Karabükspor, Kayseri Erciyesspor deplasmanında 3-0'lık skorla 3 puana ulaştı.

Karabük ekibinin Rumen oyuncusu Iancu, ilk maçında gol sevinci yaşadı. Rakibi gibi geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Kayseri Erciyesspor, ilk 5 hafta sonunda son sıraya kadar geriledi. Kayseri Erciyesspor, ligde galibiyeti olmayan 2 ekipten biri durumunda bulunuyor.

Elazığspor'dan üst üste 3. galibiyet

İki komşu ilin müsabakasında Elazığspor, Yeni Malatyaspor'u 3-1 yenerek üst üste 3. galibiyetine imza attı.

Henüz mağlubiyeti olmayan Elazığspor, 11 puanla lider Samsunspor'u averajla 2. sıradan takip ediyor. Rakibi karşısında 1-0 geriye düşmesine rağmen beraberliği yakalayan Yeni Malatyaspor, bu sezon iç sahada oynadığı 3 maçın 2'sini kaybetti. Her iki takımdan da birer oyuncunun kırmızı kart gördüğü müsabakada Elazığspor Teknik Direktörü Bayram Bektaş da hakem tarafından tribüne yollandı.

Sonuçlar

Balıkesirspor-Adanaspor: 3-3

Denizlispor-Göztepe: 1-2

Samsunspor-Boluspor: 3-0

Karşıyaka-1461 Trabzon: 2-3

Altınordu-Alanyaspor: 3-1

Şanlıurfaspor-Giresunspor: 1-0

Adana Demirspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: 1-2

Kayseri Erciyesspor-Kardemir Karabükspor: 0-3

Yeni Malatyaspor-Elazığspor: 1-2

5. haftanın programı

26 Eylül Cumartesi:

15.00 1461 Trabzon-Samsunspor (Hüseyin Avni Aker)

18.30 Göztepe-Balıkesirspor (İzmir Atatürk)


27 Eylül Pazar:

15.30 Boluspor-Şanlıurfaspor (Bolu Atatürk)

15.30 Giresunspor-Denizlispor (Giresun Atatürk)

17.30 Alanyaspor-Adana Demirspor (Alanya Oba)

17.30 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Karşıyaka (Kamil Ocak)


28 Eylül Pazartesi:


17.00 Elazığspor-Kayseri Erciyesspor (Elazığ Atatürk)

19.00 Adanaspor-Yeni Malatyaspor (5 Ocak Fatih Terim)

19.00 Kardemir Karabükspor-Altınordu (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)

Haberin Devamı
YORUM YAZ