MENÜ

Medicana Sivasspor 0-0 Torku Konyaspor

Lige kötü bir başlangıç yapan ve şiddetle 3 puana ihtiyaç duyan Sivasspor ile deplasmanda yenilmeyen Konya, Sivas'ta 0-0 berabere kaldı. Temponun düşük olduğu mücadelede Kırmızı-Beyazlılar'ın yıldız forveti Barrales kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Medicana Sivasspor 0-0 Torku Konyaspor

Sivas 4 Eylül’deki Anadolu derbisinde ev sahibi kazanmak, konuk ekip ise kaybetmemek için sahaya çıkmıştı. Maç öncesi Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın agresif ve önde oynayan bir futbol oynayacağız demişti. Ancak ilk 45 dakikada ilk tehlikesi 41’de Aatif’ın bireysel çabası ve attığı şut vardı. Konyaspor ise daha kalabalık bir defans ve çabuk oyuncularla da ataklar denedi. 20’de Ömer Ali serbest atışında Vukoviç altı pasta dokunamadı. 22’de Sissoko cezalanı dışından şutu yandan dışarı gitti. Özetle ilk yarıda ne futbol vardı ne de gol: 0-0.

İkinci yarıda Sivasspor’da Abola’nın yerine orta alanda Hakan Özmert’i gördük. İlk yarıya oranla daha baskılı başlayan bir Sivasspor vardı sahada. 52’de Burhan sağ kanattan çalımlarla ceza alanına girdi ancak vuruşu kötüydü ve top dışarı gitti. Aykut Kocaman, Uğur İnceman ve Traore’yi alarak iyi yaptı. 64’te Cicinho sağdan orta şut karışık ortaladı ancak Serkan son anda kornere attı. 69’da Sergen Yalçın bir hamle daha yaptı ve Yekta’yı kaptan Adem’in yerine oyuna aldı. 72’de Burhan yüzde yüz bir golü kaçıran isimdi. Tecrübeli oyuncu savunmanın arkasına sarktı ve Serkan ile karşı karşıya ayak içi vuruşu direğin yanından az farkla dışarı gitti. 77’de Baralles’in beklenmedik anda Serkan’a yaptığı hareket nedeniyle ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kartla Sivasspor 10 kişi kaldı. Aslında Sivasspor için tam rakip üzerinde baskıyı kurmuşken çıkan kırmızı kart ev sahibi adına bir kırılmaydı. Rakip eksilince Konyaspor’u da hücumda gördük. 84’te Rangelov karşı karşıya topu dışarı atan isimdi.Son bölümde Eneramo ile gol umutlarını artırmaya çalışan Sivasspor’un çabaları yetersiz kaldı. Konyaspor ise savunmaya dayalı oyunun karşılığını alıp bir puanla evine döndü.

Sivas 10 maçtır kazanamıyor

Sergen Yalçın yönetiminde Sivasspor, ligde geçen sezon dahil olmak üzere son 10 maçta galip gelemedi. Geçen senenin son 5 karşılaşmasında 3 yenilgi 2 beraberlik alan Sivas, ligi kötü bir form grafiğiyle tamamlamıştı. Kırmızı-Beyazlılar, bu sezonun ilk 5 maçında da galip gelemedi. Sivasspor, bu mücadelelerde 1 mağlubiyet 4 beraberlik aldı.

90+ Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ