MENÜ

'Kral' kapışma

Bu haftaki Rize-Antalya maçı, ligin en skorer 2 yıldızını da karşı karşıya getirecek. Bir tarafta Rize'yi sırtlayan Kweuke, diğer tarafta ise 5 golle Süper Lig'e damga vuran Eto'o.

'Kral' kapışma

Süper Lig’de bu hafta oynanacak Çaykur Rizespor-Antalyaspor karşılaşması, kelimenin tam anlamıyla krallık adaylarının kapışmasına sahne olacak. Bir tarafta sezona krizlerle girip sonrasında büyük bir çıkışa imza atan Rizespor’un yıldızı Kweuke, diğer tarafta ise Antalyaspor’un zirve yürüyüşünde büyük pay sahibi olan dünya starı Samuel Eto’o.

Samuel Eto’o zirvede

İki oyuncu da takımlarının hücum yükünü adeta tek başına sırtlıyor. Rizespor’un bu sezon bulduğu 6 golün 4’üne Kweuke imza atarken, 28 yaşındaki Kamerunlu, bütün pozisyonların içinde ve rakip savunmaların korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Aynı şey Eto’o için de geçerli. 34 yaşındaki dünya yıldızı, adeta Antalya’da küllerinden doğdu. Rakip filelere 5 gol bırakan forvet, takımının zirve yürüyüşünde en etkili silah durumunda. Eto’o bu performansıyla ilk 4 haftalık krallık yarışında da zirvede.

Milli takımdan tanıdık!

Her 2 oyuncunun karşılaşmasını ilginç kılan bir başka faktör de aynı milli takımdan birbirlerini tanıyor olmaları. Kweuke, zaman zaman inişli-çıkışlı performanslar sergilemiş olsa da mevkisindeki dünyaca ünlü yıldızlar sebebiyle milli formayı Eto’o’dan daha az giydi. Oyuncuların son form durumlarına gelince. Eto’o, takımının Eskişehirspor’u 2-0 yendiği maçta 2 golü de atarken, Kweuke de Sivasspor önünde son 10 dakikada ürettiği skorla 1 puanı getirdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ