MENÜ

Sebastien Ogier 3. kez şampiyon

Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) Avustralya'da düzenlenen 10. ayağını ilk sırada tamamlayan Volkswagen takımının Fransız pilotu Sebastien Ogier, üst üste 3. kez şampiyonluğunu ilan etti.

Sebastien Ogier 3. kez şampiyon

Avustralya’nın New South Wales eyaletinde düzenlenen 311,36 kilometre uzunluğundaki 17 etaptan oluşan mücadeleyi, 2.59.16.4’lük derecesiyle ilk sırada bitiren Ogier, sezonun bitimine 3 yarış kala şampiyonluğunu garantiledi.

Kariyerinin 31. ralli zaferine ulaşan Ogier’i 12.3 saniye geriden takip eden Finlandiyalı takım arkadaşı Jari-Matti Latvala 2’nci, liderin 20.3 saniye arkasında kalan Büyük Britanyalı Kris Meeke ise 3. oldu.
Yarış sonunda puanını 214’e yükselten 31 yaşındaki Ogier, pilotlar klasmanındaki en yakın takipçisi Latvala’ya 101 puan fark atarak, zafere ulaştı.

Ogier, yarışın ardından yaptığı açıklamada, "Harika bir sezon geçirdim ve elimden gelenin en iyisini yaptım. Hata yapmadan, birçok kez iyi performans sergileyerek yine bu noktaya geldim. Gerçekten zorlu bir etaptı, yine de kazanmayı başardık. Üçüncü kez şampiyonluğa ulaşmak harika" ifadelerini kullandı.

Bu sonuçla Fransız Ogier, şampiyonada 9 kez zirveye ulaşan vatandaşı Sebastien Loeb, 4 şampiyonluğu bulunan Finli pilotlar Juha Kankkunen ve Tommi Makinen’in ardından en başarılı pilot konumuna geldi.

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 11. ayağı, 1-4 Ekim tarihlerinde Fransa’da gerçekleştirilecek.

Avustralya Rallisi’nin ardından pilotlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle oluştu:

Pilotlar klasmanı

1. Sebastien Ogier - 235 puan
2. Jari-Matti Latvala - 134 puan
3. Andreas Mikkelsen - 111 puan
4. Mads Ostberg - 90 puan
5. Thierry Neuville - 86 puan

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ