MENÜ

Antalyaspor 2-0 Eskişehirspor

Antalyaspor'un dünyaca ünlü yıldızı Samuel Eto'o, Süper Lig'e damgasını vurmaya devam ediyor. Kamerunlu süperstar, 2 kez fileleri havalandırıp Eskişehirspor'u tek başına yıkarken gol sayısını 5'e, takımını maç fazlasıyla zirveye çıkardı.

Antalyaspor 2-0 Eskişehirspor

Antalya’da ilginç bir ilk yarı izledik. Daha 1. dakikada Eto’o’nun ceza alanı içinde kaleye çok yakın bir pozisyonda mutlak gollük şutunu Boffin önledi. Hızlı başlayan Antalyaspor’un hızını çabuk kesti Eskişehirspor ve dengeyi kurdu. 14. dakikada Emre Güral’ın asistinde Kaan soldan vurdu, kalenin yanından dışarı gitti. 34’te Gekas’ın tehlikeli bölgeden kullandığı serbest atışı Fornezzi iyi yer tutarak fırsat tanımadı. 39’da Eto’o’nun şık çalımları ve şutunu izledik ancak top Boffin’i geçemedi. İlk 45 iki takım da golü arayınca zevkli bir mücadele izledik. Eskişehirspor kontrollü savunmasını etkili ataklarla pekiştirdi ve göz doldurdu. Antalyaspor ise çabuk gol atma telaşında çok üretken değildi ve ilk yarı gol sesi çıkmadı: 0-0.

Bunun adı tecrübe!

İkinci yarının başında Eto’o golü atan isimdi. 53. dakikada Kamerunlu golcü ceza alanı daşından sert bir şutla Boffin’i avladı: 1-0. Skibbe yenik duruma düştükten sonra Matias ve Pinto gibi iki ofansif ismi oyuna soktu. Yusuf Şimşek de orta alanı Sezer Badur’la takviye etti. Dün gece Antalya’da ev sahibi istediği galibiyeti alırken akıllı oynadı, iyi mücadele etti ve ilk 4 haftada 3. galibiyetini aldı. Akdeniz ekibi Eto’o farkını ortaya koydu açıkçası. Büyük golcü, 90 artıda Serdar Özkan’ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı gole çevirdi ve skoru 2-0 a taşırken 5. golüne de imza attı Süper Lig’de.

90+ Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ