MENÜ

Milli mesai bitti, Süper Lig'e dönüş!

Milli maç arası sonrası heyecan kaldığı yerden devam ediyor ve Süper Lig yeniden başlıyor.

Milli mesai bitti, Süper Lig'e dönüş!

FENERBAHÇE CEPHESİ

Pereira çalışıyor


Milli aradan Kjaer de sakat dönünce savunma dağıldı. Pereira kritik tercihler yapacak. Portekizli hoca moralsiz Van Persie’nin de üzerine titriyor.

Kjaer’in milli maçtaki sakatlığı büyük sorun oldu. Zaten Ba, Alves ve Gökhan yoktu, bu eksiklerle ideal defans kurgusunun yüzde 75’i hasar aldı. Pereira’nın elinde bugünler için kurulmuş geniş bir kadro var.

Şimdi ilk sıkıntılı dönemde yapacağı tercihler onun için ilk sınav niteliğinde. Tabi ki milli takıma 13 oyuncu veren bir ekip olarak Pereira uzun süre ideal kadrosundan ayrı çalıştı ama kalanlarla verimli bir ortam söz konusuydu. Yıldızlar cephesinde ise, Van Persie moralsiz, Nani formda. Bu arada Pereira’nın yardımcıları özellikle Avrupa’daki rakipler üzerine çok çalışıp, analizler yapma imkanı da buldu.

GALATASARAY CEPHESİ

Aslan kükremeye hazır

Grosskreutz skandalı unutuldu. Burak, Selçuk ve Hakan çok üst seviyede. Hatta kötü Hollanda’nın bile en iyisi Sneijder’di, Cim Bom yarışa bambaşka dönüyor.

Selçuk, Burak ve özellikle Hakan Balta’nın milli takımdaki oyunu mest etti. Hatta kötü Hollanda’nın bile en iyisi Sneijder’di. Ara, Grosskreutz skandalını ve Melo’nun gidişini de unutturdu. Çünkü eğer takım bu süreçte bir de sahada puan kaybetseydi tablo ağırlaşabilirdi.

Milli arada cezalı Carole’ün yerine Olcan’ı monte etti Hamza hoca. Chedjou’nun yokluğunda da kafası Hakan’ın formuyla rahatladı. Tek sıkıntı Muslera’nın yine uzun bir yoldan, yorgun gelmesi. Cenk’in takıma katılması en azından alternatif anlamında riski azaltan bir durum.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Kartal'da sorun yok

Gomez form tuttu, Sosa iyileşti. Oğuzhan ve Quaresma da milli maçlarda çok iyiydi. Teknik direktör Şenol Güneş, bu sürede kulübenin çıtasını da görme şansı buldu.

Beşiktaş 10 oyuncusundan yoksun ama iyi çalıştı. Şenol Güneş, alternatif oyuncuların seviyesini hem idmanlar hem de Konya maçıyla ölçme imkanı buldu. Genelde çift idman yaptılar. Milli aranın en büyük avantajı ise Gomez’in uyum sürecini tamamen atlatması ve fiziksel açıdan da yükselmesi oldu.

Tabii bir de Sosa’nın iyileşmesi. İki belirleyici oyuncunun kadroya katılması ve form durumlarının da iyi olması Beşiktaş’ın vitesini yükseltecek bir gelişme. Bir de iyiyken fark yaratan Oğuzhan ve Quaresma’nın milli takım performansı var. Biri attı, diğeri attırdı. Milli ara ancak bu kadar verimli geçebilirdi.

TRABZONSPOR CEPHESİ

Fırtına vites büyüttü


Douglas ve Marko Marin adaptasyon sürecini aştı. Okay yok ama hazır bir Ekici var. Orta sahanın formu Trabzon’a sınıf atlatacak durumda.

Milli ara kamp niteliğindeydi. Sakatlar düzeldi, Douglas ve Marko Marin gibi isimlerin adaptasyonu tamamlandı. Tek sorun Okay’ın sakat dönüşü. Ancak Trabzon’un en sağlam ve formda bölgesi orta alan. İdeal kadronun yıldızının yokluğu bile aynı seviyede isimlerle kapatılıyorsa sorun yok demektir.

Şota muhtemelen şunları düşündü hafta boyu; Douglas’ın partneri kim olacak? Okay’ın yerine kim oynayacak? Forvette Cardozo mu, N’Doye mi olacak? Tercihleri de aşağı yukarı netleşti. Milli arada alışma dönemini geride bırakan Marko Marin’in Şota’nın sistemi için bulunmaz bir fırsat olduğu da netleşti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ