MENÜ

Onur Belge'yi kaybettik

Türkiye Spor Yazarları Derneği eski Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Önceki Yönetim Kurulu Üyesi Onur Belge vefat etti.

Onur Belge'yi kaybettik

Türk spor basını dün hüzünlü günlerinden birini yaşadı. Usta gazeteci ve köşe yazarı Onur Belge, dün geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu. Belge’nin vefat haberi spor camiasında derin bir üzüntüye yol açtı. Onur Belge için bugün Kınalıada Camii’nde kılınacak ikindi namazının ardından cenaze namazı kılınacak. Daha sonra Belge’nin naaşı toprağa verilecek. FANATİK Ailesi olarak gazetemizin eski yazarı olan Onur Belge’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Onur Belge kimdir?

1946 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü’nde eğitim gördü. İstanbulspor, Vefa, Taksim gibi takımlarda futbol oynadı. Mesleğe 1968 yılında Günaydın Gazetesi’nde spor muhabiri olarak başladı. Çalışmasını Hayat Spor, Tür Haberler Ajansı (THA), Hürriyet, FANATİK ve Bugün Gazetesi’nde sürdürdü. Hürriyet adına Londra’da görev yaptı. ‘Gazete’ adlı yayının spor müdürlüğünü üstlendi. Son olarak Aydınlık Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapıyordu.

Güzel adamlar birer birer gidiyor

Her ölüm erken ölüm... Genci de sarsıyor, yaş almış olanı da. Fanatik’in marka olmasında önemli rol oynayan Temel Özalak, Mehmet Tan ağabeylerim, öz abim Cem Can, hocamız Coşkun Özarı, kardeşimiz Ömer Moravalıoğlu’ndan sonra Onur Belge abimiz de aramızdan ayrıldı. Sarsıldım, şaşırdım, çünkü doğru beslenir, spor yapar, bir spor adamına yakışır şekilde yaşardı. Hiç beklemiyordum. Çok net söylüyorum, bir İstanbul beyefendisiydi. Yaşça büyük ve kıdemli olmasına rağmen tartışmalarımızda bir kez zerafetini yitirmedi. Bugün kendisini tanımayan, bilmeyen basın emekçilerinin kadrolu çalışabilmesi için medya patronlarıyla kavga eden bir avuç meslek büyüklerinden biriydi. Ailesinin, sevenlerinin, hepimizin başı sağ, mekanı cennet olsun...

Hakan Can

Belgelenmiş onur...
Bir hayatı hayal ediniz... Yaşam gustosu, erdem, klâs, dostluk ve insanlık kalitesi, elbette dürüst kalemi, şık Fenerbahçe kimliğiyle belgelenmiş olsun. İmrenilesi sulh adamı ve hakkıyla belgelenmiş onurun, bir de güzel yüzü olsun... Üstelik bu iyi adamın adı da, Onur olsun. Onur’un yaşam kriterleri de, tüm spor yazarları için şahane bir belge güzelliği olsun... Daha ne istenilebilir, ne beklenilebilirdi ki, bir kısacık hayat harmanından? Sevgili Onur Belge’yi, anlatabilmek kolay değil... Hele hele böyle ansızın sonsuzluğa doğru yola çıktığını, kabullenebilmek hiç değil... Sevgili ailesine, muhterem eşine ve biricik kızına sabırlar diliyor, aziz dostumu çok arayacağımı biliyorum. Fatiha dualarınızı esirgemeyiniz lütfen... Cennet mekanı olsun... Güle güle sevgili dostum...

Oğuz Dizer

Haberin Devamı
YORUM YAZ